Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı.

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

Gündem   A+a-

  İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı.
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü.
Meclis toplantı öncesinde, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk Olmak üzere tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu.
 
Düzenlenen meclis toplantısı öncesinde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” Hepimizin görevi kıymetli hemşerilerimize en iyi hizmeti vermektir. Bizlerde kimseyi ayırt etmeden her mahallemize eşit hizmet götürüyoruz. Her fırsatta halkımızın içerisindeyiz. Her gün bir farklı mahallede hemşerilerimiz ile bir araya geliyoruz. Sorunları ilk ağızdan yerinde tespit ediyoruz. İskenderun’umuzu güzel günler bekliyor. Rabbim hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin” dedi.
 
Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü.
 
Gündemde bulunan;
 
 
Belediyemiz demirbaşına kayıtlı araçların yetersiz olması ve hizmetlerin aksamaması için Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 adet Otokar Atlas marka kısa şase üzerine damperli kamyon türü araçların Devlet Malzeme Ofisinden satın alınması hususunda gerekli meclis kararının alınması ile ilgili Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.
Fen İşleri Müdürlüğünün yılsonuna kadar yetmeyeceği düşünülen yol yapım giderleri ödeneğine münakalede belirtilen ekonomik hesap ayrıntı kodları ve yine münakalede belirtilen gider tertiplerine göre 20.000.000,00 TL. Ödenek aktarılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.
Cumhurbaşkanlığı eylem planında yer alan bisiklet yolu projesi ile ilgili protokol imzalanmış olup, bisiklet yolu projesinin uygulamalı imar planına işlenmesi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü teklifi, geri çekildi.
1 Mıntıka 1938 sayılı parsel üzerinde bulunan Belediyemizce 4 Nolu sosyal tesis olarak kullanılan taşınmazın yan kısmında bulunan 70 m²’lik kısmı, 1. Katının 146 m²’lik kısmı ve arka bölümde bulunan tek katlı yapının 175 m²’lik kısmı olmak üzere toplam 391 m² alanın İlçe Sağlık Müdürlüğüne 5 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.
İskenderun Kent Merkezi ve yakın çevresine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin itirazların değerlendirilerek sonuçlandırılmasına yönelik meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu,rapor yetişmediği için bir sonraki meclise ertelendi.
İskenderun Azganlık mevkii 036D-09B-2A, 036D-09B-2C, 036D-09B-2B, 036D-10A-1D, 036D-04C-3C, 036D-09B-1B, 036D-10A-1A numaralı paftaların sahil dolgu alanı olarak planlanmış olan alanın yapı yaklaşıma mesafelerinin Kamu Kurum görüşleri doğrultusunda yeniden değerlendirilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu. Oy birliği ile kabul edildi.
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile ilgili harçlar kapsamında günümüz koşullarına göre düzeltmelere gereksinim duyulduğundan, 2020 Yılına ait ücret tarifelerine ilişkin gerekli meclis kararının alınması, plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.
İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi Şevre Mıntıkası 1168 ada 22 nolu parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, imar komisyonuna havale edildi.
İskenderun Karayılan Mahallesi 708, 709, 961, 1445 nolu parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, imar komisyonuna sevk edildi.
Meclis gündemine alınan İskenderun Belediyesinin demirbaşına kayıtlı olan dal öğütme makinasının yapılacak protokol ile Arsuz Belediyesine geçici olarak verilmesi ile protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya yetki verilmesi ile ilgili Park Bahçe Müdürlüğü teklifi oy birliği ile kabul edildi.
Meclis gündemine alınan, Bisiklet yolu projesine ilişkin bisiklet yolu ulaşım ağına dâhil edilen cadde ve sokaklar ile ilgili ek düzenleme yapılması yönündeki Fen İşleri Müdürlüğü teklifi oy birliği ile kabul edildi.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar