Skip Navigation Links

Diyarbakır'da korona hastası Türk Işını ile iyileşti

Diyarbakır Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi'nde, koronavirüs tanısı konulan ve yoğun bakımda tedaviye alınan 1 kişi Türk Işını uygulaması...

Diyarbakır'da korona hastası Türk Işını ile iyileşti

Gündem   A+a-

 Diyarbakır Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi'nde, koronavirüs tanısı konulan ve yoğun bakımda tedaviye alınan 1 kişi Türk Işını uygulaması sonucu korona testi negatife döndü.
Dün, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran M.O.'ya koronavirüs tanısı konuldu.
 
Septomlarının ilerlemesiyle yoğun bakıma alınan M.O.'ya Türk bilim insanlarınca dünyada ilk kez ultra viyole ışın tedavisi uygulandı.
 
TEST SONUÇLARI NEGATİFE DÖNDÜ
Türk Işın Tedavisi Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ışın uygulamasının ardından bugün ağciğer derinliklerinden, kan ve solunum yolundan yapılan 3 ayrı tahlilin ardından koronavirüs testleri negatife döndü.
 
Tedavisi süren hastanın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
 
Türk Işın Tedavisi Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik, operasyonu gerçekleştirdikleri ekiple Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önünde düzenledikleri basın toplantısıyla elde ettikleri başarıyı dünyaya duyurdu.
"UMUT IŞIĞI DİYARBAKIR'DA ÇIKTI"
Türk ışın tedavisinin ilk kez Diyarbakır'da uygulanmasının önemine değinen Türk Işın Tedavisi Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik, şunları söyledi:
"İl Sağlık Müdürümüz ve hastanemizin başhekimi, başlatmış olduğumuz Türk ışın projesinde Diyarbakır'ın merkez olması talebini ilettiklerinde bir coşkuyla evet dedik.
 
Maalesef son zamanlarda koronavirüs hastalığıyla ilgili ön cephede olan Diyarbakır'ın aslında bu morale de ihtiyacı vardı.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet