Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Doç. Dr. Başkan Savaş Neden Maske Takmaz?

Koronavirüs Başkan Savaş’a Torpil mi Geçiyor!

Doç. Dr. Başkan Savaş Neden Maske Takmaz?

Gündem   A+a-

 Coronavirüs’ün tüm dünyayı tehdit ettiği son 6 aydır önlemler, tedbirler, kısıtlamalar, yasakla ve yüzlerce kayıpla geçmişken, birinci dalganın riski hala sürüyor ve ikinci dalga endişesi ise virüsün mutasyona uğramış haliyle yeniden daha büyük tehdit olacağı bilim insanları tarafından ifade ediliyor.
 
Hatay, koronavirüsle mücadelede en başarılı sınavı veren illerden birisi olarak büyük bir kazanım elde etmişken, yeni normalleşme sürecinde ‘Maske, mesafe ve hijyen’ kurallarına uyulması gerektiği bilim insanlarının en çok üzerinde durduğu konuların başında geliyor.
 
2020 Ocak ayında Koronavirüs benzeri bir hastalığı atlattığını medyada katıldığı bir çok canlı yayın ve röportajda beyan eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Lütfü Savaş, bir Tıp doktoru ve enfeksiyon uzmanı akademisyen kimliğiyle topluma daha fazla örnek olmalıyken, hiçbir toplantı ve törende maske takmaması tepkilere neden oluyor.
Başkan Doç Dr Lütfü Savaş’ın maske takmamasını bahane eden sevenleri de maske takmayarak kendilerini ve tüm çevrelerini riske atıyor.
Başkan Savaş’ın maske takmadan katıldığı tüm tören ve toplantılarda, Hatay Valisi Rahmi Doğan başta olmak üzere, törene katılan tüm milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar maske takarak kurallara uyarken, Hatay’ın örnek aldığı isim Enfeksiyon Uzmanı Doç Dr. Lütfü Savaş Başkanın maske takmamak konusundaki ısrarını anlamak mümkün değil.
Bir çok vatandaş, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda, “Birileri Başkan Savaş’ı uyarmalı. İyi bir örnek olması gerekirken, toplum üzerinde çok kötü bir örnek olarak koronavirüsle mücadelede yanlış hareket ediyor” ifadelerini kullanıyorlar.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar