Skip Navigation Links

HADO Başkan Savaş'ın Çabalarıyla Mavi Sulara Merhaba Diyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın 2018 yılında ilk adımlarını attığı Hatay Deniz Otobüsü (HADO) projesinin temeli atılıyor.

HADO Başkan Savaş'ın Çabalarıyla Mavi Sulara Merhaba DiyorWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın 2018 yılında ilk adımlarını attığı Hatay Deniz Otobüsü (HADO) projesinin temeli atılıyor.
Hatay’ı jeopolitik konumunun farkındalığıyla, tarihte de olduğu gibi bir dünya şehri konumuna getirmek ve kentin sahip olduğu değerlerin tanınırlığını arttırmak amacıyla projelendirilen HADO, mavi sulara merhaba demeye hazırlıyor.
HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın üstün çabalarıyla Hatay’a kazandırılan UNESCO gastronomi şehri unvanı ve EXPO 2021 vizyonunun en somut projesi olarak değerlendirilen deniz otobüsü projesi, hem Hatay halkına hem de ulusal ve uluslararası arenaya büyük kazanımlar sağlayacak.
HADO, 2019 yerel seçimleri öncesinde belediye meclisindeki iktidar partisi mensubu üyelerinin engelleme çabalarına rağmen Başkan Savaş’ın kararlılığı ve kamuoyunun eşsiz desteğiyle Hatay’a kazandırılıyor.
Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO) İşletmesi temel atma töreni, 12 Haziran Cuma Günü gerçekleştirildi.
Temel atma törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, CHP Hatay milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur İsmet Tokdemir; Ak Parti Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Abdülkadir Özel, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay MKÜ Rektörü Hasan Kaya, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende sosyal mesafe ve maske kullanımı kuralına titizlikle uyuldu.
Hatay Valisi Rahmi Doğan törende, Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO) İşletmesi’nin, Hatay gibi değerli bir şehrin ticaretine ve turizmine büyük katkı sağlayacağını belirterek böyle önemli bir yapının kente kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Madenli’ye yapılacak bu çok amaçlı yapının Hatay’ın gelişmesi noktasında önemli bir kazanım olduğunu dile getirerek Hatay Valisi Rahmi Doğan’a ve HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini iletti.
Ak Parti haaty milletvekili Abdulkadir Özel de düşüncelerini paylaştı. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Özel, Hatay halkına hayırlı olmasını diledi.
Törende konuşan Başkan Savaş, “1871 yılından itibaren Avrupa’da özellikle Fransa gemileri, Akdeniz’de seyahat edip turizm serüveni yaparak, Malta, Mısır, Lübnan ve Hatay’a da seyahat edip Hatay’ın zenginliklerinden faydalanıyorlardı. Ve o zaman bizim buralara Alexandrata deniliyordu. Bütün bu zenginlikleri gördüklerinden dolayı 20 yıla yakın süredir Hatay’da misafir konumunda bulunmuşlar. Gitmeden önce de 5 bin civarı tarihi eserlerimizi ve mozaiklerimizi çeşitli Avrupa’da sergilemek üzere almışlardır. Roma döneminde özellikle Antakya çok önemli bir merkez konumundaymış. Özellikle hanımefendiler günümüzde Kurtuluş Caddesi olarak adlandırılan yerde alışverişlerini yaparlarmış. Caddenin gece de kullanılabilmesi için ışıklandırmışlardır. Tarihte ilk ışıklandırılan cadde Antakya Kurtuluş Caddesi’dir. Deniz turizminden 1871’en itibaren faydalanılmaya başlanmış. İnşallah bu yazın sonundan itibaren öncelikle Lübnan’a, Kıbrıs’a ve Mersin’e seyahat edecek güzel deniz otobüsleriyle insanlarımızı taşıyacağız. Bunu yaparken de hem şehrimizin turizmine kültürel faaliyetlerine hem de ticaretine önemli katkı sağlayacağız. Bunun için yaklaşık 4 yıldır mücadele ediyoruz” açıklamalarında bulundu.
Başkan Savaş, HADO’nun mavi sularla buluşmasına destek veren Hatay Valisi Rahmi Doğan’a ve bu hususta emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Konuşmaların ardından tüm protokol üyelerinin katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma töreni sonrasında katılımcılar alanda incelemelerde bulundu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HADO Başkan Savaş'ın Çabalarıyla Mavi Sulara Merhaba Diyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet