Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz'da Asfalt Çalışmaları Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Karaağaç ve Nardüzü Mahallelerinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

 Arsuz'da Asfalt Çalışmaları Kaldığı Yerden Devam EdiyorWeb
TV

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’e, Başkan Yardımcısı Sami Üstün, Hatay Büyükşehir Belediyesi Arsuz Koordinatörü Edip Kaynar ve Fen İşleri Müdürü Koray Mazmancı eşlik etti. Başkan Güven, Karaağaç Mahallesinde, Covid 19 ile mücadele kapsamında getirilen yasaklar sebebi ile ara verilen asfalt ve Karaağaç Sahil Yürüyüş ve Bisiklet Yolu üzerinde bulunan Şekere Deresi üzerine inşa edilen köprü çalışmalarını yerinde inceledi.
Asfalt çalışmalarının tekrar başladığını belirten Başkan Asaf Güven “Arsuzun genelinde yol sıkıntısı var. Yolların bozuk olmasından kaynaklı toz içinde olan mahallelerimiz var. Bu mahallelerimizden gelen haklı şikâyetleri anlayışla karşılıyoruz. Bu sıkıntıların çözümü için elimizden geldiğince, tüm imkânlarımızı kullanarak çözmeye çalışıyoruz. Tabi bu Covid 19 sürecinde getirilen kısıtlamalar ve yasaklar sebebi ile bizim çalışmalarımızda aksamalar yaşandı ve ara vermek zorunda kaldık. Bu ara tabiki yaptığımız anlaşmalarda da etkili oldu. Mesela cezaevi ile bir parke anlaşmamız vardı ve 15-20 gün devam eden parke döşemesi gerçekleştirildi. Ancak bu yasakların ve kısıtlamaların başlaması ile birlikte oradaki görevli kişiler cezaevinden çıkamadı. 1 Haziran itibaren tekrar başlamayı umuyorduk, ancak Cumhurbaşkanı kararnamesi ile çıkışlar 1 Ağustosa kadar ertelendi. Bu durum yaşanınca başka bir çözüm yoluna gittik. Ve çok acil olarak yaklaşık 10 milyon TL lik bir ihale hazırlığı içerisindeyiz. Tüm kamuoyuna duyuruyoruz. İlgililer katılabilir. Eğer bir değişiklik yaşanmaz ise 26 Haziranda herkese açık bir parke ihalesi gerçekleştireceğiz.
Bu süreç içerisinde yine ara verdiğimiz asfalt çalışmaları, birkaç gün önce tekrardan başladı. Karaağaçta devam ediyor. Şu anda özellikle dolmuş güzergâhlarının olduğu yerlerde kazılar başladı ve hemen arkasında asfaltlama işlemi gerçekleştirilecek. Sonuç olarak en kısa zamanda iki üç ekiple parke çalışmaları başlayacak, asfalt çalışmaları da devam ediyor. En kısa süre içerisinde bu toz ve topraktan, haklı olarak şikâyetçi olan vatandaşlarımızı bu şikâyetlerinden kurtaracağız. Maalesef elde olmayan nedenlerden gecikmeler oldu. Bu gecikmelerden dolayı ben Arsuz Belediye Başkanı olarak tüm vatandaşlarımızdan özür diliyorum.
Diğer bir çalışmamız olan ve bitme noktasına gelen Karaağaç Sahil Yürüyüş ve Bisiklet Yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Şu an şekere deresinin denizle buluştuğu yerde bir köprü çalışmamız var. Bu köprü inşaatını en kısa sürede bitirip yürüyüş yolunu planlanan yere getirmeye çalışacağız,” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Arsuz'da Asfalt Çalışmaları Kaldığı Yerden Devam Ediyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar