Skip Navigation Links

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir Tarım Bakanına Soru Önergesi Verdi

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir Tarım Bakanına Soru Önergesi Verdi

CHP Hatay Milletvekili  İsmet Tokdemir Tarım Bakanına Soru Önergesi Verdi

Gündem   A+a-

 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 04/06/2020
 
 
İsmet TOKDEMİR
Hatay Milletvekili
 
 
Mayıs ayı içinde 46 ilde etkili olan doğal afetlerin, tarımsal üretim olumsuz etkilenmiştir. 15 Mayıs ve 25 Mayıs tarihleri arasında önce aşırı sıcaklıkların görüldüğü sonrasında ise yağış, don, aşırı soğuk, fırtına, hortum gibi doğal afetlerin yaşandığı 10 gün içerisinde gerçekleşen ani hava değişimi hemen hemen tüm bölgelerde afete neden olmuştur.
Mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşen, beklenmeyen aşırı sıcaklar birçok ürünün strese girmesine neden oldu ve zarara yol açmıştır. İlim olan Hatay, Akdeniz ve Ege bölgesinde aşırı sıcaklar erkenci narenciye, karpuz gibi birçok üründe yanmalara ve dökülmelere neden olmuştur.
Bu bağlamda;
Afet yaşayan çiftçilerimizin kredi borçları bir yıl faizsiz olarak ertelenmesi hususunda bakanlık olarak bir çalışma söz konusu mudur?
Afet yaşayan çiftçilerimize destekleme ödemesi hususunda bakanlık olarak bir çalışma söz konu muşudur?
Afet yaşayan bölgedeki çiftçilerimizin SGK pirim ödemeleri, elektrik ve sulama borçları bir yıl ertelenmeyi bakanlık olarak düşünüyor musunuz?
Afet yaşayan ve geliri azalan çiftçilerimize Valiliklerimiz, İl Acil Destek ödeneğinden yardım yapmayı düşünüyor musunuz?
Ani sıcaklık değişimi veya tüm ürünlerde aşırı sıcak ve aşırı soğuğun TARSİM kapsamına alınması hususunda bakanlık olarak bir çalışma söz konu mudur?
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet