Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Büyükçat ile Aknehir'i Birbirine Bağlayan KöprüHizmete Açıldı

HBB Defne ilçesine bağlı Büyükçat Mahallesi ile Aknehir Mahallesi'ni birbirine bağlayan köprünün açılış törenini gerçekleştirdi.

Büyükçat ile Aknehir'i Birbirine Bağlayan KöprüHizmete Açıldı Web
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi, Defne ilçesine bağlı Büyükçat Mahallesi ile Aknehir Mahallesi'ni birbirine bağlayan köprünün açılış törenini 2 Haziran Salı günü gerçekleştirdi.
Gerçekleştirilen açılışa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra CHP Hatay Milletvekilleri İsmet Tokdemir, Suzan Şahin ve Mehmet Güzelmansur, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, HBB Genel Sekreteri Nihat Tazeaslan, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık, HBB daire başkanları, CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar, CHP il ve ilçe yönetimi, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve birçok vatandaş katılım gösterdi.
Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin anısına durulan bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile program başladı.
Köprü hakkında teknik bilgi veren HBB Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Ziya Hamidioğulları, “Yapımını tamamladığımız köprü Defne ile Samandağ ilçesini bağlamaktadır. Yaklaşık 10 bin insanımızın kullanabileceği güzergâh oluşturduk. Köprü ile inşallah kazaların önüne geçmiş olacağız ve mesafeyi kısaltmış olacağız. Köprümüz yaklaşık 70 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindedir. Zemin koşulları sebebi ile fore kazık sistemini kullandık. Defne ve Samandağlı vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.
Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, köprünün Defne ve Samandağ arasında gönül köprüsü üstlendiğini belirtti.

“BU KÖPRÜ İLE KARDEŞLİK BAĞININ GÜÇLENECEĞİNE İNANIYORUM”

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, bu bölgenin gerçekten de bu köprüye ihtiyacı vardı. Her iki kardeşlik bağı mevcut. Bu köprü ile bu bağın güçleneceğine yürekten inanıyorum. Hatay Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği hizmetlere devam edeceği inancımız tamdır.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ OLARAK BELEDİYELERİMİZDEN GURUR DUYUYORUZ”

Hatay CHP İl Başkanı Ramiz Parlar, “Yıllardır AKP iktidarının sürdürdüğü yanlış politikalar sonucu ekonomik sıkıntılar içerisinde kıvranan Türk halkı en son pandemi süreci ile çok daha büyük sıkıntılara girmiştir. Yokluk ile açlık ülkemizde en önemli gündem maddesi haline gelmiştir. Bu durumda Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri tüm engellemelere rağmen kendi görevlerini ihmal etmeden halkın yanında olmuşlar ve halka yardımlar etmeye devam etmişlerdir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak belediyelerimizden gurur duyuyoruz.
 
Hatay’ın 15 ilçesindeki gönül köprüleri kuran Başkan Savaş’ın hizmetlerinden dolayı gurur duyduğunu belirten CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Hatay’daki hizmetlerin devam edeceğini ifade etti.
Hatay’ın 15 ilçesine eşit baktıklarını ve hizmet noktasında eşit davranıldığını ifade eden CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir ve CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Başkan Savaş’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Hatay’da önce huzur daha sonra hizmet anlayışı ile hareket ettiklerini vurgulayarak konuşmalarına başlayan Başkan Savaş, Hatay’ın 15 ilçesinde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında önemli bilgiler paylaştı.

“SORUNLARIMIZI RADİKAL ÇÖZÜMLERLE GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Konuşmalarının devamında Başkan Savaş, “ Büyükşehir Belediyesi ve HATSU olarak müthiş işler yapıyoruz. İmkânlarımız ile birlikte yetenek, beceri ve azmimizi birleştirerek halkımıza hizmet ediyoruz. Hatay’ın biriken birçok sorunu var. Bunlardan bir tanesi de altyapı sorunu. Altyapımızı tamamladığımız da yol çalışmalarımıza da başlayacağız. Sorunlarımızı radikal çözümlerle gidermeye çalışıyoruz” dedi.
Konuşmalarının devamında Başkan Savaş, “Defne ilçemize Hanna, Balıklıdere ve Aknehir olmak üzere 3 köprü yaptık. Ayrıca 118 km sathi kaplama, 110 km beton asfalt, 638 bin metre kare kilitli parke, 20 adet menfez, 1180 metre betonarme duvar, 6466 metre taş duvar, 1 adet battı çıktı, 1 adet labaratuvar kompleksi ve zabıta ek binası, 1 adet, sentetik çim futbol sahası2 adet, heyelan ıslah çalışması, 46 adet mezarlık çevre düzenlemesi, 33 eğitim kurumumuzun tadilatını gerçekleştirmişiz.
2014 yılından itibaren Defne ilçesindeki gerçekleştirdikleri çalışmaları açıklayan Başkan Savaş, “Defne ilçesine 2014’ten itibaren 14 adet sondaj açıldı. Akdeniz, Armutlu, Aşağıokçular, Sümerler ve Elektrik Mahallelerinin içmesuyu şebekelerini döşedik. Turunçlu Mahallesi terfi merkezi, 2 adet depo ve şebeke döşemeleri gerçekleştirdik. Bakım ve onarım çalışmaları kapsamında 110 km ve kanalizasyon hattı 91 km olmak üzere çalışmalarımız oldu” dedi.

“DEFNE İLÇESİNDE BU SENE İÇERİSİNDE ALTYAPIYA YAPACAĞIMIZ YATIRIM 113 MİLYON’DUR”

Bu sene Sonbahar ayında başlayacağı altyapı çalışmalarını da açıklayan Başkan Savaş, “ Harbiye içme suyu inşaatı, Çekmece Mahallesi kanalizasyon inşaatı, Çekmece Mahallesi içme suyu inşaatı ve Yeşilpınar içmesuyu inşaatı, olmak üzere toplamda bu sene içerisinde altyapıya yapacağımız yatırım 119 Milyon’dur” dedi.
Defne ilçesi ile ilgili hazırlanan projeleri açıklayan Başkan Savaş, “Atıksu arıtma tesisi, Aşağıokçular, Orhanlı, Subaşı, Dursunlu, Koçören, Çınarlı, Büyükçat, Çökek, Hancağız, Hüseyinli, Meydancık, Özbek, Tavla, Toygarlı, Özengili, Ballıöz, Çekmece, Turunçu, Bahçeköy, Balıklıdere, Değirmenyolu, Döver, Güneysöğüt, Samankaya, Sinanlı, Yeniçağ Mahallelerinin kanalizasyon projemiz bitti” dedi.
Başkan Savaş, Çekmece, Yeşilpınar, Gümüşgöze, Tavla, Meydancık, Güneysöğüt Mahallelilerinin içme suyu şebekelerinin projelerinin hazır olduğunu belirtti.
Konuşmasının devamında Samandağ’a kazandırdığı hizmetleri açıklayan Başkan Savaş, “Samandağ ilçemize 158 km sathi kaplama, 69 km beton asfalt, 22 km stabilize yol, 496 bin metre kare kilitli parke taşı, 36 adet menfez, 603 metre betonarme duvar, 3590 metre taş duvar, 3 adet köprü, şehir merkezine katlı otopark, 34 adet mezarlık düzenlemesi, 28 adet eğitim kurumunun tadilatı ve 19 ibadethanede tadilat gerçekleştirdiklerini belirtti.

“BUGÜNE KADAR SAMANDAĞ’A YAKLAŞIK 91 MİLYON ALTYAPI YAPMIŞIZ”

Samandağ’a şimdiye kadar yapmış oldukları altyapı hakkında bilgi veren Başkan Savaş, “ “13 adet sondaj kuyusu, Tekebaşı içme suyu terfi merkezi ve terfi hattı deposu, bakım ve onarım kapsamında döşenen 122 km içme suyu hattı, Mızraklı Mahallesi’ne 3300 metre kanalizasyon hattı döşemesi, 1 adet atık su arıtma tesisi, bakım ve onarım kapsamında 64 km kanalizasyon hattı döşemesi, Samandağ içme suyu şebeke inşaatımız başladı ve çalışmalarımız devam ediyor. Bugüne kadar Samandağ’a yaklaşık 91 Milyon altyapı yapmışız” dedi.
 
Başkan Savaş, “ Samandağ’a Eylül ayı başlamayı planladığımız söz verdiğimiz altyapı çalışmalarımız var. Mağaracık Mahallesi içmesuyu ve kanalizasyon inşaatı, Mızraklı, Koyunoğlu, Kuşalanı, Sutaşı ve Tekebaşı mahallerinde kanalizasyon inşaatı, , Samandağ içme suyu inşaatı, Mızraklı, Koyunoğlu, Kuşalanı, Sutaşı, Tekebaşı ve Çöğürlü Mahallesi içme suyu inşaatı çalışmalarımız var. Bu sene yapacağımız yatırım 109 Milyon” ifadelerini kullandı.
 
Ayrıca hazır olan projeleri da açıklayan Başkan Savaş, “ Tekebaşı içme suyu projesi, Tekebaşı, Sutaşı, Çöğürlü, Kuşalanı, Koyunoğlu, Mızraklı, Yeşilköy şebekelerinin projeleri bitti. Tavla Mahallesi, Karaçay, Tomruksuyu ve Mağaracık mahalleleri içme suyu şebekesi projesi bitti. Kanalizasyon projeleri olarak da Ataköy, Avcılar, Çanakoluk, Değirmenbaşı, Fidanlı, Karaçay, Tomruksuyu, Uzunbağ, Yaylıca, Çöğürlü, , Gözene, Meydan, Subaşı, Tekebaşı, Kapısuyu, Mağaracık ve Vakıflı Mahallelerimizin projeleri bitmiştir” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Büyükçat ile Aknehir'i Birbirine Bağlayan KöprüHizmete Açıldı  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar