Skip Navigation Links

Bunları Yapmayan Yandı

Sağlık Bakanlığı Açıkladı restoran lokanta kafe pastane

Bunları Yapmayan Yandı

Gündem   A+a-

Restoran, kafeler, oteller açılıyor işte Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kurallar
Kaynak Yeniçağ: Restoran, kafeler, oteller açılıyor işte Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kurallar
Normalleşme takvimi çerçevesinde 1 Haziran'dan itibaren restoran, kafe ve otel gibi işletmeler yeniden açılacak. Peki koronaya karşı ne gibi önlemler alındı. İşte restoran, kafe ve otellerde uyulması zorunlu olacak kurallar.
Restoran, lokanta, kafe, pastane, börekçi, tatlıcı ve içerisinde yeme-içme hizmeti sunan işletmelerde alınması gereken önlemler rehberi yayımlandı.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi kapsamına alınan korona virüs (COVID-19) salgınının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında, kontrolü normalleşme süreci aşamasına geçilmiş bulunmaktadır.
Bu kapsamda, yeme-içme sektöründeki işletmelerin faaliyetlerinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla, halen faal olan veya faaliyete geçecek olan yeme-içme tesisleri ve bünyesinde yeme-içme bulunduran tesislerde, aşağıda belirtilen önlemlerin alınması ve sürekliliğinin sağlanması hedeflenmektedir.
Bu tedbirler restoran, lokanta, kafeler ile içinde yeme-içme hizmet alanı bulunan dinlenme tesisleri, kitapçılar, büfe ve kantinler ile diğer işletmelerin restoran-kafe bölümleri dahil yeme-içme sektöründeki işletmeler için geçerlidir.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet