Skip Navigation Links

Amik Ovası Suya Doyacak

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin ŞANVERDİ, Reyhanlı Barajı Sulama Projesi ihalesinin 3 Temmuz’da yapılacağını açıkladı.

Amik Ovası Suya Doyacak

Reyhanlı   A+a-

 Milletvekili ŞANVERDİ “Amik Ovası'na hayat suyu olacak Reyhanlı Barajı'nın Ocak ayında su tutmaya başlamasının ardından, sulama projesinin de tamamlanmasıyla birlikte Amik Ovası'ndaki 200 bin dönüm arazinin baraj suyu ile sulanması sağlanacak. Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olan Reyhanlı Barajı Sulama Projesi ihalesi Çevre Şehircilik Bakanlığı TOKİ Başkanlığı'nca 03.07.2020 tarihinde yapılacak olup proje 36 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak” dedi.
 
Reyhanlı Barajı Sulama Projesi ihalesiyle birlikte 176 bin dönüm arazinin toplulaştırılacağını, 400 km tarlalara ulaşım yolu yapılacağını söyleyen ŞANVERDİ, bu projede 1400 metre çelik boru, 124.000 metre cam elyaflı takviyeli plastik boru, 382.000 metre polietilen boru olmak üzere toplam 508.000 metre boru kullanılacağını belirtti ve Hatay ekonomisine katkı sağlayacağını, çiftçilerimize güç katacak bu projenin Hatayımıza ve çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilediğini dile getirdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet