Skip Navigation Links

Lütfü Savaş; Toplumu Kaosa Sürükleyen Her Adamın Karşısındayım

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, hem Hatay hem de ülke gündemine ilişkin önemli başlıklar konuşuldu.

Lütfü Savaş; Toplumu Kaosa Sürükleyen Her Adamın Karşısındayım

Gündem   A+a-

 Koronavirüs salgınına karşı Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, sağlık kuruluşları ve sağlık çalışanlarının üzerine düşenleri eksiksiz yerine getirdiğini ifade ederek, kentte yeni vakaya rastlanmamasında kurumların özverili çalışmalarının büyük payı olduğunu ifade etti. Son zamanlarda HATSU ile ilgili konuşulanlar hakkında açıklama yapmasının doğru olmadığını söyledi.
 
Son günlerde sosyal medyada HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali ile ilgili konuşulan konuya açıklık getiren Başkan Savaş, “Bu olaydaki amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek, yani beni dövmek. Ben bunların hepsinin farkındayım, o yüzden cevap vermedim. Ardından soruşturma açtığımızı toplumla paylaştım. Bunun dışında konuşmam doğru olmayacağı için cevap vermedim. Bu toplumu kaosa sürükleyecek herkesin karşısındayım. Çünkü Hatay halkı bana Hatay’ı emanet etmiştir. Belediye başkanı olarak yapmam gereken ne varsa yaparım. Sayın Genel Başkanımız beni aradı her şeyin farkında olduğunu ve canımı sıkmamamı söyledi” dedi.
 
HATSU’da gruplaşma olup olmadığı sorusuna yanıt veren Başkan Savaş, “HATSU’da hiçbir gruplaşma yok. 14 ay önce olan bir olayın bu zamana taşınmasını doğru bulmuyorum. Gördüğüm kadarıyla çözüme kavuşturulamayacak bir şey de yok ama ikisi için de soruşturma açtık. Soruşturma bitene kadar bu konu ile ilgili konuşmayı doğru bulmuyorum. Sonucunu da kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.
 
EXPO Danışmanı Ömer Faruk Çelebi’nin istifasının sorulması üzerine konuya açıklık getiren Başkan Savaş, “ Bana intikal etmiş bir olay yok. EXPO multidisipliner bir olay. Şu anda EXPO ile ilgili 700-800 kişi çalışıyor. Biz EXPO’yu söz verdiğimiz zamanda bitireceğiz. Virüsten dolayı ne olup olmayacağını yönetim kurulu bilir” dedi.
 
‘BU VİRÜSÜ ÇOK RAHAT BERTARAF EDERİZ’
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs hakkında düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş “Biz korkmadan ve panik yapmadan evrensel ve kişisel kurallara uyarak bu virüsü çok rahat bertaraf ederiz. Bu virüsle nasıl mücadele edeceğimizi bilimsel yöntemler ile bilip davranacağız” dedi.
 
Koronavirüs hakkında Hatay’ın bütün ilçelerindeki belediye başkanları ile bir araya gelinip gelinmediği konusunda sorulan soruları yanıtlayan Başkan Savaş, “Dünya Sağlık Örgütü, Pandemi Kurulu ve Sağlık Bakanlığının bu konudaki yaptırımları var. Biz sadece bir kere toplandık. Bu konuda da daha çok onların dediklerini yaptık. Herkes Valilik ile eşgüdümlü çalışıyor. Biz de Valilik ile eşgüdümlü çalıştık. Bu durum için toplantı yapmaya gerek yok. Biz ne gerekiyorsa yapmaktayız” dedi.
 
Sokağa çıkma konusunda fikirlerini paylaşan Başkan Savaş, izolasyon konularına uyulduğu, mesafenin korunduğu ve maske takılması hususunda dışarı çıkılabileceğini belirterek Hatay halkını önlemleri alması konusunda uyardı.
 
‘HİÇ KİMSENİN MAAŞINI KESMEDİK’
Belediyede verilen sosyal denge ile ilgili açıklama yapan Başkan Savaş, “Sosyal dengeyi bir yıldır veremiyoruz. Hiç kimsenin maaşını kesmedik. Personellerimiz maaş almaya da devam edecekler. O konuda hiçbir problem yok” dedi.
 
Dezenfektan ile ilgili gazetelerde atılan iftiralara yönelik açıklama yapan Başkan Savaş, “Bu konuda Cumhurbaşkanlığının göndermiş olduğu yönerge var. Arkadaşlarımız da bunu almışlar. Gazetelerde fahiş bir fiyata alındığına dair yazılar çıkmış. Bunun normal fiyatı 70 -85 lira arasında. Arkadaşlarımız da herhalde 50 TL’ye almışlar. Bunu birileri speküle etmiş. Bu arkadaşımız lütfen bizi Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyet etsin” dedi.
 
Haşere ile mücadele kapsamındaki çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Savaş,” Sineklerle mücadele kapsamına 6-6 buçuk milyonluk ihale vardı. Biz aynı ürünü 500 bine aldık. Haziran ayının başından önce tarımla ilgili faydalı canlıyı öldürmemek için ilaçlama yapmıyoruz. O yüzden beklemekteyiz. Şu anda 95 bin noktada larva ile mücadele ediyoruz. İlacımızı kendimiz üretelim diye başvurularımızı yaptık” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet