Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Borçlar da ödenir hizmetler de yapılır'

Elektrik sorununun kökten çözümü için elektrik ana artellerinin yer altına alınması için çalışmaların Mayıs ayı sonunda başlayacağını müjdeleyen Beled

Gündem   A+a-

Elektrik sorununun kökten çözümü için elektrik ana artellerinin yer altına alınması için çalışmaların Mayıs ayı sonunda başlayacağını müjdeleyen Belediye Başkanı Yusuf Civelek, borçlu bir belediye devralmalarını bir bahane olarak göstermediklerini söyledi ve “borçlar da ödenir hizmetler de yapılır” dedi.
“Borçlar da ödenir hizmetler de yapılır”
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, mahallelerde halkla buluşmaya ve sorunları dinlemeye devam ediyor. Piri Reis Mahalle Muhtarı Sabit Dıreyfioğlu tarafından karşılanan Belediye Başkanı Dr Yusuf Civelek, mahalle sakinlerinin sevgi gösterilerinden bihayli memnundu. Önceki seçime göre Piri Reis Mahallesi’nde oylarını ikiye katlayan CHP için çok önemli bir kale olan Piri Reis’te yapacaklarını açıklayan Başkan Civelek, vatandaşın sorunlarını da dinledi.
CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar, Belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve mahalle muhtarlarıyla birlikte Piri Reis Mahallesi Muhtarlığı önünde vatandaşlarla bir araya gelen İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, kentin sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi. Piri Reis Mahallesi halkına seçimde verdikleri destekten dolayı da teşekkür eden Başkan Civelek, elektrik ana artellerinin yer altına alınması için çalışmaların Mayıs ayı sonu itibariyle başlayacağını ve karanlıkta kalınan dönemin sona ereceğini müjdeledi.
“Sorunlara uzun vadeli ve kalıcı çözüm!”
İskenderun’un en önemli sorunlarına çözüm bulmak için çalıştıklarını belirten Başkan Civelek, çözümün kalıcı ve uzun vadeli olması için de her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündüklerini söyledi.
“İmar planı için önce yeşil alan tespiti şart!!!”
İskenderun’un imar planının yeniden yapılması için öncelikli olarak yeşil alan tespitinin yapılması gerektiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “iller Bankasıyla görüştük. İskenderun’un yeşil alan tespitinin uçaktan bilgisayarlı ortamda çekilecek resimlerle belirlenmesi ve ardından da imar planının tespit edilecek yeşil alana göre yapılması gerekiyor. Payas tarafında devam eden ağır sanayi yatırımlarına paralel olarak İskenderun’un nüfusu 10 yıl içinde 1 milyon olacak. Kentimizin önü çok aydınlık. Gelişmeye açık bir şehir olan İskenderun’un sorunlarına kalıcı ve uzun vadeli çözümler üretmek gerekiyor.” Dedi.
“Muhtarlar belediyede çözüm üretecek”
Bir yandan sorunları dinlerken diğer yandan yapacakları çalışmaları da anlatan Başkan Civelek, vatandaşın sorunlarını muhtara aktarmasının yeterli olacağına dikkat çekerek, belediye bünyesinde oluşturdukları muhtar odasında her gün bir muhtarın bulunacağını ve muhtarların belediye bünyesinde vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek için çalışacaklarını söyledi ve buna da “birlikte yönetim ve paylaşım” adını verdi.

Borçlu bir belediye devraldıklarını belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek, önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri basın toplantısıyla bir kereliğine nasıl bir belediye devraldıklarını açıklayacaklarını ve bir daha gündeme getirmeyeceklerini söyledi ve ekledi: “Enkaz edebiyatı yapmıyoruz ama nasıl bir belediye devraldığımızı bir kereliğine basın toplantısıyla açıklayacağız. Borçlu bir belediye aldık. Borçlar da ödenir, hizmetler de yapılır.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş