Skip Navigation Links

Milli Boksör Tedavi Olabilmek İçin Jübile Maçı Yapacak

55 Kez Milli Olan Hataylı Boksör Tedavi Olabilmek İçin Jübile Maçı Yapacak

Spor   A+a-

55 Kez Milli Olan Hataylı Boksör Tedavi Olabilmek İçin Jübile Maçı Yapacak
Hataylı eski milli boksör Fahri Sarar (46), müsabakalarda başına aldığı darbeler nedeniyle Parkinson hastası oldu
Hataylı eski milli boksör Fahri Sarar (46), müsabakalarda başına aldığı darbeler nedeniyle dünya ve olimpiyat Şampiyonu Muhammed Ali Clay gibi parkinson hastalığına yakalanınca, Alman eşinin, 2 çocuğunu alarak kendisini terk ettiğini öne sürdü. Çocuklarını görmek ve daha iyi tedavi olmak isteyen eski boksör, gelir getirmesi amacıyla bu ay sonunda jübile için son kez ringe çıkmaya hazırlanıyor.
Sarar, yaptığı açıklamada, boksa Hatay'ın Erzin ilçesinde başladığını, daha sonra sırasıyla İskenderun Demirçelikspor, Osmaniyespor, Silahlı Kuvvetlergücü ve Ankara Emniyetspor'da, daha sonra da Almanya'da toplam 16 yıl boks yaptığını söyledi.
55 kez yıldız, genç ve A milli takımında forma giydiğini anlatan Sarar, 75 kiloda ve ağır siklette 5 kez Türkiye birinciliği, Balkan ikinciliği ve Almanya'da eyalet birinciliklerinin bulunduğunu ifade etti.
Sarar, şöyle devam etti:
''Yoksul bir ailenin çocuğuydum. Boksla bir arkadaşımın antrenmanını izlemeye gittiğimde tanıştım. Önceleri gösterişli bir vücuda sahip olmak, kavgada ve kötü durumlarda kendimi savunmak için boksa amatörce merak sardım. Sonra, İskenderun Demirçelikspor'a transfer oldum. Burada kendimi kanıtladım ve Türkiye birinciliklerine katılmaya başladım. Milli takım antrenörleri Bülent Kiter, Satılmış Varlık, İsmet Atıcı, Yurdakul Güler'in dikkatini çektim. 55 kez milli oldum. Daha sonra da Almanya'ya transfer olarak orada ağır sıklette defalarca eyalet şampiyonluğu kazandım.''
Almanya'da Alman bir kadınla evlendiğini ve bu evlilikten Süheyla ile Hülya Deniz adında 2 kız çocuk dünyaya geldiğini ifade eden Sarar, ''Boksta başıma sürekli darbe aldığım için kendisini örnek aldığım efsane boksör dünya ve olimpiyat şampiyonu Muhammed Ali Clay gibi Parkinson hastalığına yakalandım. Eşim beni bu nedenle terk etti ve çocukları da alıp gitti. Hareketlerimde yavaşlama başladı. Unutkanlık ve hafıza kaybı yaşıyorum'' dedi.

''JÜBİLEME ÜNLÜ SPORCULAR GELECEK''
Ekim ayı sonunda jübile yapmayı planladığını, bu konuda Erzin Kaymakamı ile Belediye Başkanı Kasım Şimşek'ten büyük destek gördüğünü ifade eden Sarar, şunları kaydetti:
''Milli takıma 12 yıl hizmet ettim. Almanya'da boks yaptım. 2 dileğim var. Birincisi Almanya'daki çocuklarıma yeniden kavuşmak, ikincisi de ciddi bir tedavi sürecinden geçmek. Çünkü zaman zaman en yakınlarımı bile tanıyamıyorum, isimlerini unutuyorum. Ellerimde titreme, yüz mimiklerimde donukluk oluyor. Doktorlar damar kireçlenmesi ve beyinde hareket sistemini etkileyen bölümlerde bozulmalar olduğunu söylüyorlar. Yemek, traş olma, giyinme, soyunma, banyo, saçımı tarama gibi günlük işlerimi tek başıma yapamaz hale geldim. Yüzümde bazı tikler de başladı. Bu duruma çok üzülüyorum. Tedavim ve kendimi geçindirmem için jübile yapmayı hedefledim. Jübileme ünlü boksörleri getireceğim. Erzin ilçesinde ilk kez görkemli bir jübile yaşanacak.''
Sarar, hastalandıktan sonra memleketi Erzin'e dönüş yaptığını ve 2002 yılında Senem Sarar ile ikinci evliliğini yaptığını ve bu evlilikten de Fatma Nur adında 6 yaşında kız çocuk sahibi olduğunu kaydetti.
Senem Sarar, eşine çocuk gibi baktığını, yalnız başına bir yere gitmesine izin vermediğini, ilk eşinden olan çocukların Türkiye'ye getirilmesi halinde de onlara öz anneleri kadar iyi bakacağını söyledi.
Fahri Sarar'ın babası Erdoğan Sarar ise oğlunun boksta önemli başarıları bulunduğunu, yetkililerin jübile ve hastalığın tedavisine destek olmalarını istedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet