Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Milletimizin Meclisinin Kuruluş Yılı Kutlu Olsun!

TBMM'nin kuruluşunun 100. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlayan Belen Belediye Başkanı Gül, yaptığı açıklamada şu ifadeler

Milletimizin Meclisinin Kuruluş Yılı Kutlu Olsun!

Belen   A+a-

 Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 100. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlayan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi.
Başkan Gül, "Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluş aşamasında emperyalist güçlerin bile tahmin edemediği bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, sönmeyecek olan bağımsızlık ateşinin yüz yıl önce yakıldığı gündür. Kuruluş öncesinde emperyalist ülkelere karşı topyekûn var olma savaşı veren milletimiz, özgürlük ve bağımsızlık uğruna hiç çekinmeden canını vermiş ve bu kutsal toprakları kanıyla sulamıştır.
Bundan tam bir asır önce bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ülkenin dört bir yanından gelen kahraman halk temsilcilerinin oluşturduğu TBMM’yi açarak, yeni bir ulusal devletin kuruluşunu dünyaya duyurmuştu.
Kurtuluş yıllarında on binlerce şehit veren bu milletin öksüz ve yetim çocukları gülsün diye Mustafa Kemal Atatürk, tüm dünya çocuklarına bu anlamlı günü bayram olarak hediye etmiştir. Her yıl coşkuyla kutladığımız 23 Nisan'ı bu yıl küresel salgın Covit-19 dolayısıyla evlerimizde, balkonlarımızda, kalbimizde, belki de yüzyıllar sonra hatırlanacak bir şekilde kutlayacağız.
''Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler, hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.'' Diyerek tüm çocuklarımıza seslenen Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadeleye destek veren silah arkadaşlarını ve vatanımız uğrunda can veren şehitlerimizi, şükran ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad mekânları cennet olsun.
Bu bayram çocuklarımızın, bu bayram hepimizin diyerek tüm hemşehrilerimi, 23 nisan akşamı saat 21.00'da balkonlarına çıkmalarını ve tüm dünyaya haykırırcasına İstiklal Marşımızı okumaya davet ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 100. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, başta tüm dünya çocukları olmak üzere, tüm ulusumuza kutlu olsun." İfadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş