Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Güzelmansur'dan Emekliler İçin Kanun Teklifi

Covid-19 salgını kapsamında getirilen ekonomik tedbirlerde biri de en düşük emekli maaşının 1.500 TL’ye yükseltilmesiydi.

Güzelmansur'dan Emekliler İçin Kanun Teklifi

Gündem   A+a-

 Covid-19 salgını kapsamında getirilen ekonomik tedbirlerde biri de en düşük emekli maaşının 1.500 TL’ye yükseltilmesiydi. Ancak yasal düzenleme yapılırken en düşük emekli aylığı 1.500 TL olarak değil, aylık en düşük emekli geliri 1.500 TL olarak belirlendi. Böylece diğer taraftan da emeklinin yıllarca zam alamamasının yolu açıldı.
 
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da aylık gelirleri 1.500 TL’ye yükseltilen emeklilerin her yıl yapılacak zamlardan da yararlanması için Kanun Teklifi verdi.
 
CHP’li Güzelmansur TBMM Başkanlığı’na sunduğu Kanun Teklifi’nin gerekçesinde şu ifadeler yer verdi: “Emekli gelirleri aylık maaş, ek ödeme ve Hazine desteğinden oluşuyor. Emeklinin yaşlılık ve malullük aylığına zam yansıdıkça Hazine desteği düşecek böylece de 1.500 TL’lik aylık toplam gelir yıllarca sabit kalacaktır. Örneğin Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan 850 TL yaşlılık ve malullük aylığı alan emekliye 650 TL’lik de Hazine desteği verilerek aylık toplam geliri 1.500 TL’ye eşitlenecektir. Bu emeklinin 1 yıl sonra yaşlılık ve malullük aylığına %10 zam yapıldığında aylığı 935 TL’ye yükselirken alacağı Hazine desteği de 565 TL’ye düşecektir. Bu durum emeklinin yaşlılık ve malullük aylığı 1.500 TL’ye yükselene kadar yıllarca devam edecektir. Yani düzenlemeden yararlanacağı söylenen 650 bin emekli 6-7 yıl boyunca reel zam alamayacaktır.”
 
TEKLİF YASALAŞMAZSA EMEKLİ YILLARCA 1.500 TL MAAŞ ALACAK
 
CHP’li Güzelmansur’un Kanun Teklifi 1500 TL’nin her yıl devlet memurları aylık katsayısında meydana gelecek artış oranlarında artırılmasını öngörüyor. Güzelmansur “Enflasyonun nereye varacağı, yaşam ve geçim koşullarının nasıl şekilleneceği belli olmayan ülkemizde emekliyi yıllarca 1500 TL’lik gelire mahkûm etmek ne sosyal devletle, ne hakla ne de adaletle bağdaşır. Dolayısıyla nu teklifin bir an önce TBMM Genel Kurulu’na getirilmesini ve tüm partilerin desteğiyle yasalaştırılması umuyorum” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar