Skip Navigation Links

Hatay Kumlu’ya Havadan Dezenfektan Yağdı!

Bilim Böyle Bir Uygulamayı Öneriyor mu?

Hatay Kumlu’ya Havadan Dezenfektan Yağdı!Web
TV

Yerel   A+a-

 Hatay’ın Kumlu ilçesinde Belediye, Corona Virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlere bir yenisini daha ekledi.
Dünya’da eşi var mı, havadan mücadelenin faydası oluyor mu bilinmiyor ama bugüne kadar havadan dezenfektan sıkılmak suretiyle koronavirüsle mücadele eden bir belediye, kurum olup olmadığı merak konusu oldu.
Koronavirüsle havadan dezenfektan sıkılması suretiyle yapılan çalışmanın ne kadar faydalı olduğu bilinmiyor ve hatta Dünya’da böyle bir mücadeleyi öneren bilimsel bir yaklaşım olup olmadığı ise tartışmalara neden olurken, Hatay Kumlu’da belediye havadan dezenfektan sıkarak Dünya’da bir ilki gerçekleştirdi.
Daha geçtiğimiz hafta, sosyal medyada gece geç saatlerde havadan dezenfektan sıkılacağı ve herkesin pencerelerini iyi kapatması ve dışarıda kimsenin kalmaması yönünde paylaşımlar yapılmış, bu iddiaların aslı astarının olmadığı yetkililerce ifade edilmişti.
Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli’nin girişimleri neticede ilçe merkezi ve bağlı mahallelerimizdeki evlerin üzerine zirai ilaçlama uçağıyla havadan dezenfektan atıldı.
Coronavirüsle mücadele kapsamında kararlı olduklarını ve vatandaşlarımızın sağlığının kendileri için son derece önemli olduğunu belirten Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli; “Bugüne kadar ilçemiz geneli ve bağlı mahallelerimizde salgına yönelik aldığımız tedbirlere bir yenisini daha ekledik. İlçemize bu illeti geçirmeme konusunda son derece kararlıyız ve bu kapsamda alınması gereken tüm önlemleri alıyoruz. İlçe Kaymakamımız Sayın Ercan Kayabaşı’yla birlikte yapmış olduğumuz değerlendirmeler neticesinde böyle bir kanıya vardık ve ilçemizi havadan dezenfekte etmeye karar verdik. İlçemiz genelinde meydan, cadde, sokak, işyerleri, pazar yerleri ve halkın yoğun olarak bulundu bölgeleri Belediyemiz ekipleriyle günlük olarak dezenfekte ediyoruz. Bugün de bir ilki gerçekleştirerek ilçemizi havadan dezenfektan ile dezenfekte ettik. Bizler vatandaşlarımız için mesai kavramı, gece gündüz dinlemeden mücadele ediyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu kapsamda bizlere yardımcı olmalarını istiyor ve evlerinden çıkmamalarını önemle rica ediyoruz.” Dedi.
Uçakla yapılacak dezenfektan çalışmasını Belediye hoparlöründen kendisi anons ederek vatandaşlarımıza duyuran Başkan Deli, bu kapsamda da bir ilke imza attı.
Hatay Kumlu’ya Havadan Dezenfektan Yağdı! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet