Skip Navigation Links

Balıkçılar yeni av sezonundan umutlu

skenderun Körfezinde 1 Eylül'de vira bismillah diyen Gırgır teknelerinden sonra 15 Eylül'de de trol tekneleri av sezonunu açıyor.

Gündem   A+a-


Balıkçılar yeni av sezonundan umutlu
 
İskenderun Körfezinde 1 Eylül’de vira bismillah diyen Gırgır teknelerinden sonra 15 Eylül’de de trol tekneleri av sezonunu açıyor. Binlerce kişinin umudu olan balıkçılık sektöründe bu yıl balıkçılar umduğunu bulmanın telaşı içerisinde teknelerinin bakım ve onarımını tamamladılar ve son hazırlıklarını yaparak, 15 Eylül tarihini beklemeye başladılar. İskenderun su Ürünleri Kooperatifi İkinci Başkanı Celal Bilen, Yeni av sezonundan umutlu olduklarını belirterek, kooperatif olarak balıkçıların yanında olduklarını söyledi. Bilen, Kooperatif yönetimini borçla devraldıklarını ancak bu borçların önemli bir bölümünü ödediklerini vurguladı.
İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi 2. Başkanı Celal Bilen, “küresel ısınmanın etkilediği mesleklerin başında balıkçılık geliyor. Havaların normal iklim şartlarının üzerinde olması, balığın azalmasına neden oldu. Ayrıca tesislerin kurulmasıyla avlanma mesafesi daraldı. Balıkçıların en büyük sorunu balık avlanma sahasının kısıtlanması. Yasalara göre balıkçılarda mecburi olması gereken yeni aletler var, balıkçılarımız bu aletlerin temininde de zorlandı. Umarım 2010 yılı balıkçılarımız ve tüm insanlar açısından hayırlı ve bol kazançlı geçer. Herkesin yeni yılını kutluyorum” dedi.
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet