Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ücretli Öğretmen Mağduriyeti Meclise Taşındı

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, kadrolu öğretmenden çok daha düşük maaşla geçinmeye çalışan ücretli öğretmenlerin mağduriyetini meclis gündemine

Ücretli Öğretmen Mağduriyeti Meclise Taşındı

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, virüs salgını nedeniyle okullarda eğitime verilen aranın uzatılması sonrası kadrolu öğretmenden çok daha düşük maaşla geçinmeye çalışan ücretli öğretmenlerin mağduriyetini meclis gündemine taşıdı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin, salgın sürecinde ücretsiz izne çıkarılan ücretli öğretmenlerin tepkili olduklarını belirterek, öğretmenlerin bir yandan koronavirüs bir yandan da açlıkla mücadele ettiklerini söyledi.
 
80 bin 583 ücretli öğretmenin okulların tatil edilmesinden dolayı maaş alamadığını ve evlerine ekmek götüremediğini söyleyen CHP’li Şahin meclis başkanlığına verdiği önergede ‘‘Covid-19 pandemisi nedeniyle kamu kurumlarında personel sayısı asgariye indirilmiş, esnek çalışma imkanı getirilmiş ve bu çerçevede birçok işkolunda ücret kesintisi yapılamayacağı duyurulmuştur. Alınan önlemler kapsamında okullara zorunlu tatil getirilmesi nedeniyle öğrenciler ve öğretmenler evlerine gönderilmiş, bu sürecin atlatılması için bir dizi önlemler devreye sokulmuştur. Öğretmenlerin mağdur olmaması için de “ders görevleri yapılmış sayılarak” ders ücretlerinin kesilmemesi hakkı tanınırken, ülkemizde 81 bin ders ücreti karşılığı görevlendirme ile çalışan ücretli öğretmenler ise açlıkla yüz yüze bırakılmıştır. Birçoğu ev geçindirmek zorunda olan ücretli öğretmenler yönetmelik çerçevesinde derse giremedikleri için ücret alamamakta ve aileleri ile birlikte zor durumda kalmıştır. Mevzuat bir önce değiştirilmeli ve ücretli kadrolu ayrımını ortadan kaldırılmalıdır.’’ ifadelerini kullandı.
 
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesinde Milli Eğitim Bakanının şu soruları cevaplamasını istedi;
 
1. Genel salgın hastalık nedeniyle mücbir sebeple görevini yapamayan 81 bin ücretli öğretmen için bir düzenleme yapılacak mıdır? Yapılacak ise nedir? Yapılmayacaksa nedeni nedir?
 
2. Öğretmenlerin ek ders ücretlerinin ödemesinde olduğu gibi, ücretli öğretmenler için de “ders görevi yapılmış sayılarak” aldıkları ücretin ödenmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır?
 
3. Gelecek nesilleri yetiştiren tüm öğretmenlerimizin koşullarını ayrımsız ve eşit bir şekilde düzeltmek, iyileştirmek ve bu konuda çalışmalar yapmak sosyal devlet olmanın bir gereğidir. Toplumun her kesimini kapsayan ve Bakanlığınıza bağlı olarak görev yapan ücretli öğretmenlerin mağduriyetleri giderilecek midir?
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş