Skip Navigation Links

‘Panik Yok! Her Tedbir Dozunda Olmalı’

Psikiyatri Uzmanı Dr. Nedim Turhan; ‘Panik Yok! Her Tedbir Dozunda Olmalı’

‘Panik Yok! Her Tedbir Dozunda Olmalı’

Sağlık   A+a-

 Perşembe sabahları Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta psikiyatrik sorunlar ile ilgili konular konuşuldu. Mega Medya Grubu Genel yayın yönetmeni, deneyimli gazeteci, usta radyocu Semir Yazıcı’nın sunduğu Programın canlı yayın konuğu İskenderun Özel Gelişim Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Nedim Turhan psikiyatrik sorunlar ve genel sağlık gündemi ile ilgili önemli bilgileri paylaştı.
 
Özel Gelişim Hastanesinin başarılı hekimlerinden Psikiyatri Uzmanı Dr. Nedim Turhan, psikiyatrik hastalıklar, psikiyatrist ve psikolog arasındaki farklar, psikiyatri olarak vermiş oldukları hizmetler, sık sık karşılaştıkları vakalar, gündemdeki corona virüsün yarattığı bireysel ve toplumsal psikolojiye etkileri ve hastalık korkusu ile baş etme yolları hakkında önemli bilgileri Mega Radyo dinleyicileriyle paylaştı. Önemli tavsiyelerde bulundu
 
Dünya’yı tehdit eden Corona virüs salgını’nın son günlerde en çok konuşulan konuların başında geldiğini ve kaygılara yol açtığını belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Nedim Turhan; “Corona virüs hakkında yazılan yazılar ve paylaşılan görseller insanlar üzerinde yüksek düzeyde korku, stres, panik ve endişe uyandırırken; fobiler, uyku problemleri ve obsesif düşünceler gibi rahatsızlıkların artmasına sebep oldu. Kontrollü stres faydalı olabiliyor ama korku fobi derecesine girerse sorun olur. Panik halinden çıkarak durumu kabul etmeli ve bilinçli önlemler almaya başlamalıyız. Siz kendinizi dezenfekte ediyorsanız ve sosyal mesafeleri korumaya dikkat ediyorsanız, doğruluğu ispatlanmamış ek güvenlik önlemleri uygulama baskısı yaratmak, sadece kaygı seviyenizi artırır. Panik yapmamaya ve sizi paniğe sevk eden durumlardan uzak kalmaya gayret gösterin” dedi.
 
Sosyal medyadaki bilgi kirliliğine de dikkat çeken Dr. Nedim Turhan;” Sosyal medyada bilgi kirliliği çok fazla, asılsız haberlerden uzak durulması, resmi kaynaklara ve bilim insanlarına itibar edilmesi gerekiyor. Hastalığın belirtileri ve korunma yolları ile ilgili sadece resmi kaynaklara ve bilim otoritelerine itibar edilmeli, sosyal medya söylentilerini dikkate alınmamalı.” diyerek dinleyicileri uyardı.
 
Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet