Skip Navigation Links

'Let’s Sing Our CulturE+” adlı Erasmus+ Projesi Başarıyla Tamamlandı

Belen Kaymakamlığı’nın “Let’s Sing Our CulturE+” adlı Erasmus+ Projesi Başarıyla Tamamlandı

'Let’s Sing Our CulturE+” adlı Erasmus+ Projesi  Başarıyla Tamamlandı

Belen   A+a-

 Belen Kaymakamlığı ev sahipliğinde Erasmus+ Gençlik Programları KA105 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sunulan 2019-2-TR01-KA105-078431 kodlu “Let's Sing Our CulturE+” adlı proje 5-14 Mart 2020 tarihleri arasında Litvanya, Romanya ve Türkiye’den toplam 32 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Yoğun geçen 9 günlük proje süresi boyunca Litvanya, Romanya ve Türkiye’den katılımcılar kendi örf ve adetlerini dans, müzik ve öykü anlatımı yolu ile yaygın eğitim metotları eşliğinde, interaktif olarak kendi kültürlerini tanıtma ve Hatay kültürünü de tanıma fırsatı buldular.
Proje kapsamında; Belen Bahçeşehir Koleji’ne yapılan okul ziyareti ile Erasmus+ projelerinin daha fazla kişiye tanıtımı sağlandı. Öğretmen ve öğrenciler Erasmus+ Gençlik Değişimi Programı hakkında bilgi sahibi oldular. Ayrıca, eğitimlerin yanı sıra İskenderun Gençlik Merkezi ziyaret edilerek, burada gençler tarafından Türkiye’ye özgü danslar sergilendi. Gençlik Merkezindeki misafirler ve down sendromlu gençlerle kaynaşma sağlanarak Litvanya ve Romanya’ya özgü dansları birlikte yapma fırsatı buldular.
Katılımcılar, yoğun bir programın ardından “Final Gösterisi” hazırlayarak kültürel dans ve müzikten oluşan gösterilerini Bahçeşehir Koleji'nde sergilediler. Yapılan final gösterisinde; dans ve enstrümanların birbiriyle olan ilişkisi ve hikayenin insanlar üzerindeki etkisi, ülkelerin farklı olmasına rağmen kültürlerin bir arada nasıl güzel bir etki bıraktığı insanlara aktarıldı.
Kültürel faaliyetler kapsamında Medeniyetlerin Beşiği Antakya’da bulunan Habib-i Neccar Camii, Saint Pierre Kilisesi ve Hatay Arkeoloji Müzesi ziyaret edildi. Hatay’ın tarihe nasıl tanıklık ettiğine ve üç dinin birbiriyle nasıl yaşadıklarına ve yaşamaya devam etiklerine tanık oldular. Ayrıca Dünya’nın ilk gece aydınlatılan caddesi olan Kurtuluş Caddesi’nde yürüme fırsatı buldular.
Kaymakam Hayrettin BASKIN, projenin son günündeki kapanış programına katılarak, program süresince aktif olarak katılım gösteren gençlere “Youthpass” ve “Belen Kaymakamlığı Katılım Sertifikası”nı törenle verdi.
Kaymakam BASKIN yaptığı konuşmasında; “En az 12 bin yıllık geçmişe sahip, çok önemli ve köklü bir medeniyetin coğrafyasında bulunuyorsunuz. Erasmus+ projeleri kapsamında 9 gün misafirimiz oldunuz, kendi programlarınızın yanında kurumlarımızı, tarihi ve kültürel değerlerimizi gezip gördünüz.
İnsanlığın en büyük problemi, insanların birbirini tanıyamadığından kaynaklanmaktadır. Erasmus projelerinin en güzel özelliği ise, farklı kültürlere sahip insanları bir araya getirerek birbirini tanımaları ve paylaşımda bulunmalarıdır. Birbirimizi tanıyınca önyargılarımız ortadan kalkıyor. Bunun için de bu projeleri önemsiyoruz. İl merkezi ve ilçelerimizi gezip gördünüz Suriye’de her ne kadar karışık ortam olsa da bizde sosyal hayat normal akışında devam etmektedir. Eminim ki projenin bu son gününde Ülkemize ve insanlara olan bakış açınız ve önyargınız değişmiştir. Bu projeye katılımınızdan duyduğum memnuniyetimi ifade ederken hepinize çok teşekkür eder, başta Erasmus+ projeleri olmak üzere Kaymakamlığımızın bütün projelerinin koordinatörlüğünü üstlenen ve bu anlamda en temel görevini yerine getiren çalışma arkadaşımız Yeliz SEVİM’e de gösterdiği emek ve çabalarından dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet