Skip Navigation Links

Atalar Koleji Bayrağına ve Bayramına Sahip Çıktı

29 Ekim'de günü kutlanması gereken Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilmesi üzerine Atalar Koleji okulda düzenledikleri törenle Cumhuriyet Bay

Gündem   A+a-

 
29 Ekim’de günü kutlanması gereken Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilmesi üzerine Atalar Koleji okulda düzenledikleri törenle Cumhuriyet Bayramını çoşkulu bir şekilde kutladı.
Anıtkabir’de görevli Albay tarafından okula hediye edilen bayrak kutlamalrda okulun en üst katından büyük bir coşkuyla asıldı. Çocukların, öğretmen ve velilerin sevgi gösterileriyle açılan bayrak törenine saygı duruşu ve istiklal marşı eşlik etti.
Hemen sonrasında öğrencilerin 29 Ekim 1923 günü TBMM salonunda o günkü milletvekilleri ve hükümet tarafından Cumhuriyeti kurma konuşmaları ve ilan edilişi canlandırıldı. Sevinç ve heyecan dolu şiirler ve marşlarla o günleri yaşayan gençlere Atalar Koleji Türkçe Öğretmeni Ramazan Ünal tarafından seslendirilen “Gençliğe Hitabe” katılımcılara duygulu anlar yaşattı ve birçok kişi gözyaşlarını tutamadı. Tören “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözleriyle sonlandırıldı.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet