Skip Navigation Links

Hatay Kriminal Ekibinden MKÜ'de Eğitim

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğrencilerine Olay Yeri İnceleme Teknikleri Eğitimi

Hatay Kriminal Ekibinden MKÜ'de Eğitim

Eğitim   A+a-

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğrencilerine Olay Yeri İnceleme Teknikleri Eğitimi
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne bağlı Olay Yeri İnceleme Ekipleri tarafından, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünde eğitim gören 195 öğrenciye, Olay Yeri İnceleme Teknikleri Eğitimi verildi.
Öğrencilerin bilgi ve deneyimlerinin artırılmasına yönelik verilen eğitimde, adli vakalarda olay yeri yönetimi ve güvenliği, maddi bulgu türlerinin tanınması ve korunması, hukuki boyutu, afet personelinin sorumlulukları konularında bilgi ve tutum kazandırmak amaçlandı. Afet ve acil durumlarda olay yerlerinde yapılması gerekenler ve temsili olay yeri incelemesi konusunda teorik ve pratik bilgiler verildi.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğretim elemanları tarafından organize edilen ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü İdris Kan ve Komiser Hakan Yalçın başkanlığında Olay Yeri İnceleme Ekiplerinden uzman İbrahim Arslan, Tahsin Sürmeli, Mutlu Bedir, Doğucan Dama ve Bomba Uzmanı İlker Altunbaş tarafından Kriminal Teknikler, Delil Toplama, Ülkemizde ve Dünyada Meydana Gelen Afet Olayları, adli durumlarda izlenecek prosedürler ve hukuksal boyutları ile ilgili bilgilendirilmeler sağlandı. Teorik eğitimin ardından, olay yerinde yapılması gerekenler ve temsili olay yeri incelemesi konusunda pratik bilgiler verildi. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan özel eğitimli bomba arama köpeği ile araç içinde patlayıcı madde bulma çalışması yapıldı. Olay yerinde inceleme aracında bulunan malzeme ve ekipmanlar tanıtıldı. Temsili uygulamalar ile öğrencilerin uygulamalı katılımı sağlandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet