Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Gençlik Merkezinde 'Kim Bilir?' Fırtınası

“Kim Bilir” Bilgi yarışmasının 2020 İskenderun İlçe Finali İskenderun Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.

İskenderun Gençlik Merkezinde 'Kim Bilir?'  FırtınasıWeb
TV

Eğitim   A+a-

 Gençlik ve Spor Bakanlığının her yıl düzenlemiş olduğu “Kim Bilir” Bilgi yarışmasının 2020 İskenderun İlçe Finali İskenderun Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.
 
İskenderun’da bulunan çeşitli liselerin yoğun ilgi gösterdiği bilgi yarışmasına 3’er kişilik gruplar halinde toplam 138 öğrenci katıldı. Zorlu bir mücadele yaşayan öğrenciler sorular karşısında bilgilerini konuşturdu.
 

İskenderun Gençlik Merkezi Şehitleri unutmadı!

 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan yarışma yakın zamanda İblip’te şehit düşen askerlerimizin isimleri masalara verilerek anons edildi. Her isim anonsuna “burada” yanıtı veren öğrenciler tüyler ürpertici anlar yaşattılar.
 
İskenderun Gençlik Merkezinde bilgi dolu 2 saat ter döken öğrenciler, Genel Kültür, Sanat, Tarih, Uzay Bilimleri, Matematik gibi alanlarda toplam 50 soruyu cevapladı. İl finallerinde yarışmak üzere seçilen 10 gruptan ilk 3 ise şöyle;
 
Üçüncülüğü üç grup olarak Tosçelik Fen Lisesini temsil eden Kutay BARLAS, Efe GÜRGEN, Kutay KASMAN’nın oluşturduğu grup, İstiklal Makzume Lisesini temsil eden Teoman ÇOLAKOĞLU, Kerem ÇAM, Onur Can YIKILMAZ’ın oluşturduğu grup, yine İstiklal Makzume Lisesini temsil eden Aslı Duru YÜNCÜOĞLU, Nehir KAYAOĞLU ve Arda ULAŞ’ın oluşturduğu grup, ikinciliği ise yine Tosçelik Fen Lisesini temsil eden Fırat ELMAS, Barış Can SERTKAYA, Mert Hasan TANIN’ın oluşturduğu grup alırken, 43 doğru cevap ile büyük ara farkla Simya Koleji Fen Lisesini temsil eden Berkay KÖKLÜ, Alperen KOPU, Efekan BAYIRLI’nın oluşturduğu grup kazandı.
 
14- 15 Martta İl Finallerinde yarışacak olan gruplar 24 Martta Antalya’da gerçekleşecek olan Bölge Finalleri için ter dökecekler. Türkiye Finallerini hedefleyen gruplar çalışmalara şimdiden başladılar.
 
Konu hakkında açıklamada bulunan İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet KESKİN şu ifadeleri kullandı;
 
“Gençlik ve Spor Bakanlığımızın her yıl düzenlemiş olduğu “Kim Bilir?” Bilgi yarışmamızın ilk ayağını gerçekleştirip, güzel sonuçlar elde ettik. Gençlerimiz büyük bir ilgi gösterip bizleri çok mutlu ettiler. 46 grup toplamda 138 öğrenci ile gerçekleştirdiğimiz yarışmamız da hem heyecanlı hem de duygusal dakikalar yaşadık. Katılan okullarımızdan Tosçelik Fen Lisesine, İstiklal Makzume Anadolu Lisesine, Tek Kampüs Okullarına, İskenderun Lisesine, BİLSEM’e ve Simya Kolejine teşekkür ederiz. Şimdi sıra İl ve Bölge Finallerinde ve asıl hedefimiz kesinlikle Türkiye Finalleri.” Şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
İskenderun Gençlik Merkezinde
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar