Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İleri Evre Prostat Kanserli Hastalarda Tedavi:Multidisipliner Yaklaşım

İleri Evre Prostat Kanserli Hastalarda Tedavi:Multidisipliner Yaklaşım

İleri Evre Prostat Kanserli Hastalarda Tedavi:Multidisipliner Yaklaşım

Sağlık   A+a-

 İskenderun Gelişim Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tahsin Turunç, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Önal, ‘Metastatik Prostat Kanseri’ konulu toplantıda, çevre il ve ilçelerden katılan üroloji hekimlerine bilgilendirmede bulundu.
Toplantıda, prostat cerrahisindeki yeni gelişmeler ve yeniliklerle ilgili bilgilendirmede bulunan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tahsin Turunç, erken evrede teşhisi konulan prostat kanserinin, cerrahi müdahale ile tedavisinin kesin olarak yapıldığını ifade etti. Prof. Dr. Turunç, ileri evre prostat kanseri hastalarının multidisipliner yaklaşımla tedavisinin mümkün olabildiğinin altını çizerek, katılımcıların sorularını yanıtladı.
Metastatik prostat kanseri tedavisinde multidisipliner yaklaşımın önemini vurgulayan Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cem Önal, başta prostat kanseri olmak üzere, birçok kanser türünde, multidisipliner yaklaşımla etkili bir şekilde çalıştıklarını ve hastaya uygun tedavi imkânı sağladıklarını belirtti. Konuşmasında, özellikle sınırlı metastazı olan hastalarda küratif yaklaşımın etkili olabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Önal, uyguladıkları prostat kanseri tedavisinin, dünyada uygulanan tedavilerle eş değer olduğunu sözlerine ekledi.
Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu ise kastrasyon dirençli metastatik prostat kanserinde kullanılan yeni hormonal tedavilerden bahsederek, bu tedavilerin en az kemoterapi kadar etkili olduğunu, hatta kemoterapiden daha uzun sağ kalım farkı yarattığını açıkladı.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş