Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkmenistan-İran Arasında Kalan Şoförleri Kurtarın!

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur: Türkmenistan-İran Arasında Kalan Şoförleri Kurtarın!

Türkmenistan-İran Arasında Kalan Şoförleri Kurtarın!Web
TV

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Türkmenistan'ın Corona virüs nedeniyle sınır kapılarını kapatmasıyla bini aşkın Türk şoförün Türkmenistan-İran arasında sınır kapılarında mahsur kaldığını belirterek hükümete seslendi.
TBMM’nde yaptığı konuşmada bakanlara seslenen Milletvekili Mehmet Güzelmansur’un açıklaması şöyle:
“Şoförlerin Türkmenistan'a girişine izin verilmiyor, Türkiye'ye dönmeleri için de gerekli evraklar düzenlenmiyor.
Lütfü Abad sınır kapısında 800, Serakhs kapısında 100, Pol kapısında ise 123 şoförümüz esaretlerinin 16. gününü yaşıyorlar.
Bu bir esaret çünkü etrafları tel örgülerle çevrilmiş, başlarına asker dikilmiş... Adeta açık cezaevine dönüştürülen park yerlerinden dışarı çıkmalarına izin verilmiyor.”
Konuyla ilgili TBMM'de konuşan ve Bakanlara seslenen CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur:
"Türkmenistan'ın girişlerine izin vermediği, Türkiye'nin geri dönmelerini sağlayamadığı -çoğu Hataylı- bin şoförümüz Lütfabad Sınır Kapısı'nda on beş gündür corona virüs esareti yaşıyor. Şoförlerimizin bulunduğu parkın etrafı tel örgülerle çevrilmiş ve çarşıya inmelerine dahi izin verilmiyor. Yiyecekleri, içecekleri azalmış, hijyen yok, maske yok, corona virüs salgını yanı başlarına kadar gelmiş ama korunma tedbirleri yok, hâlleri içler acısı.
Geçen hafta da yetkilileri göreve davet etmiştim, bir kez daha yineliyorum: Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı derhâl gerekeni yapmalıdır. Eğer, şoförlerimizin Türkmenistan'a giriş yapmaları sağlanamıyorsa sağlıklı bir şekilde yuvalarına geri dönmeleri, ailelerine kavuşmaları konusunda gereken adımlar derhâl atılmalıdır" dedi.
Türkmenistan-İran Arasında Kalan Şoförleri Kurtarın! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş