Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz-Samandağ Yolu 1 Mayıs’ta Trafiğe Açılıyor

Vali Rahmi Doğan Hatay’ın tarımı, turizmi ve imkanlarıyla Türkiye’nin ve dünyanın en güzel coğrafyalarından birisi olduğunu,

Arsuz-Samandağ Yolu 1 Mayıs’ta Trafiğe Açılıyor

Gündem   A+a-

bu alanda hak edilen payı almak için merkezi hükümet, valilik ve yerel yöneticilerle çalışıldığını söyledi.
 
Arsuz ve Samandağ’ı birleştiren projeye de değinen Hatay Valisi Doğan “Burada 26 kilometrelik bir yol çalışması var. Yol çalışması tamamlandı inşallah 1 Nisan itibarıyla buranın asfaltını yapıyoruz. Mayıs ayı itibariyle de burayı trafiğe açacağız. Burası sadece bir yol değil, burası turizm yolu. Ayrıca bu yolun kenarına toplam 52 kilometrelik bir bisiklet yolu da yaptık, dolayısıyla bu alanın tamamı orman arazisi ve Milli Parklar sınırları içerisinde, herhangi bir yerleşim yeri yok. Doğayı koruma anlamında ciddi çalışmalarımız var. sadece burası nakliye, taşıma yolu değil, bu yolda insanların gelip dinlenebileceği, vakit geçirebileceği mekanlar, alanlar da oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu şunun için ifade etmek istiyorum; Samandağ da dünyanın en güzel ilçelerinden bir tanesi. Samandağ’la Arsuz’u, İskenderun’u, Dörtyol’u birleştirerek bu sahil bandını iyi kullanmak istiyoruz” diye konuştu.
 
Hatay Valisi Rahmi Doğan, yaptığı açıklamada, Türkiye’de tarım anlamında Mersin ile başabaş mücadele eden ve 500 milyon dolarlık bir yaş meyve sebze ihracata sahip bir il konumunda bulunduklarını vurguladı.
 
Vali Doğan, 160 km deniz sınırı olan, yaylasıyla ovasıyla, doğal güzelliklere sahip olduklarının altını çizerek “Ayrıca gastronomisiyle var olan bir şehir, turizmden hak ettiği pay alamamış bir durumda. Hem merkezi hükümet, valilik ve yerelde yerel yönetimler olarak, belediyelerle birlikte hizmetleri götürmeye çalışıyoruz. Biz iddialıyız burası Türkiye’nin, dünyanın en güzel coğrafyalarından birisi dolayısıyla biz turizmden pay alabilir, insanları buraya getirebiliriz” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar