Skip Navigation Links

Çevre Bilincini Geliştirme Eğitimleri Başladı

Yeni Nesiller Doğayı Yeniler” sloganı ile başlatılan, Çevre Bilincini Geliştirme Eğitimleri başladı.

Çevre Bilincini Geliştirme Eğitimleri Başladı

İskenderun   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından “Yeni Nesiller Doğayı Yeniler” sloganı ile başlatılan, Çevre Bilincini Geliştirme Eğitimleri başladı.
İlçe Kaymakamlıklarının seçtiği ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda başlayan eğitimlerde öğrencilerde; çevre bilinci oluşturmak, geri dönüşüm, çevreyi koruma ve daire başkanlığınca hazırlanan iklim değişikliği eylem planı çerçevesinde çöp ile atık arasındaki farkı ortaya koyarak gündelik yaşamda alışkanlık kazanılması hedefleniyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi İskenderun ek hizmet binasında görevli Çevre Mühendisleri Sevim Kurtoğlu, Melis Bildiricioğlu, Su Ürünleri Mühendisi Müge Uğur ve Çevre Teknikeri Şeyma Ortak’tan oluşan eğitim ekibi ilk olarak Payas ilçesindeki Nursan Anadolu Lisesi ve Fahrettin Altay Ortaokulunda öğrencilerle buluşarak, konuya ilişkin ayrıntılı bilgiler verdiler.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Lütfü Savaş’ın talimatları ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı öncülüğünde başlatılan proje ile çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek, doğal, tarihi ve kültürel değerleri korumak ve çevre sorunlarında görev alan bir nesil yetiştirmenin amaçlandığı eğitimlerin sonunda bilgi verilen öğrenciler arasından “Gönüllü Çevre Elçisi” seçildi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri; eğitimlerin Hatay’ın tüm ilçelerinde belirlenen takvim çerçevesinde devam edeceğini ifade ettiler.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet