Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Parti İçi Değil, Türkiye’de İktidar Olmak İçin Aday Değilim!

CHP Hatay İl Başkanı Av. Halil İbrahim Özgün: Parti İçi Değil, Türkiye’de İktidar Olmak İçin Aday Değilim!

Parti İçi Değil, Türkiye’de İktidar Olmak İçin Aday Değilim!

Gündem   A+a-

 CHP Hatay İl Başkanı Av. Halil İbrahim Özgün yaptığı yazılı açıklamada, il başkanlığı süresinde sahada, sokakta olduğu, parti içi çalkantıları dindirmek suretiyle Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni farkla kazanma başarısını elde ettiklerine dikkat çekti ve parti içinde değil, Türkiye’de CHP’nin iktidarı için, tüm teveccüh ve taleplere rağmen aday olmaktan imtina etme kararı aldığını ifade etti.
Halil İbrahim Özgün’ün açıklaması şöyle:
 
Değerli Yol Arkadaşlarım; Yaklaşık iki yıldır CHP Hatay İl Başkanlığı görevini başarıyla sürdürmekteyim. İl Başkanlığım sürecinde Büyükşehir Belediyesini yeniden ve farkla kazanmış, ayrıca ilçe belediye sayısını artırmış bir il başkanı olmanın gururunu yaşadım. Görev yaptığımız süre boyunca, aktif, dinamik, cesur, konsolidasyon kabiliyeti ve saha gücü yüksek bir örgüt yapısı yarattık.
 
İl Başkanlığımız sürecinde parti içi çalkantıları dindirerek, yerel yönetim başarısının zeminini hazırladık. Sırça köşklerimize çekilmedik, sokağı yaşadık, gözümüzü dikenden başımızı beladan sakınmadık. Baskı ve karanlığın en koyu anında bile, cesaretin bulaşıcı olduğunu, liderliğin görevinin cesareti bulaştırmak olduğunu unutmadık.
 
Bunun sonucu olarak da Hatay'ın her noktasında CHP bayrağını yüreklerde dalgalandırdık. Gelen seçim başarıları akabinde girdiğimiz kongre süreçlerinde, bu başarımızı gören tabanımızdan, üyelerimizden ve delegelerimizden büyük bir destek ve güvenoyu aldık.
 
Yeniden il başkanı olmam konusunda tabanımızın ortaya koyduğu tavır, partililerimizden gelen çok yoğun talep ve baskılar tarifsiz bir gurur yaşatmıştır. Bu anlamda kongre sürecinde desteğini esirgemeyen İlçe Başkanlarıma, tüm partili yol arkadaşlarıma ve delegelerimize teşekkür ediyorum.
 
Daha evvel de belirttiğim gibi, bu kurultayımızın iktidar kurultayı olacağına inancım tamdır. İktidara koşarken, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak ve tek uzlaşı adayı talimatının beni de bağlayacağını daha önce kamuoyuyla paylaşmıştım. ''Parti içi iktidarı'' değil, ''partinin iktidar olmasını'' hedefleyen ve ''ben değil biz'' diyen anlayışımız esastır.
 
Kongre sürecinde yeniden aday olacağımı belirterek destek istedim ve bu talebim karşılık bularak çok güçlü bir güvenoyu aldım. Tabanın ortak ve uzlaşı adayı olduğumun bilincindeyim. Ancak iktidar yürüyüşümüz, parti terbiyemiz ve Mustafa Kemal'in koltuğunda oturan Genel Başkanımıza bağlılığımız gereği, kazanacağımız bir seçimde aday olmaktan imtina ediyorum.
 
Biri ya da birileri lehine çekilmiyorum, CHP'nin âli menfaatleri gereği çekiliyorum.
 
Hatay, CHP içerisinde en zorlu alanlarından biridir. Çalkantıyı dindirmek ve harareti söndürmek açısından, hak ve parti çıkarları zaviyesinden aldığım her tutum belli ki hep bir öteki cenahı ürkütmüş.
 
Mutluyum ki, şahsi değil şahsiyetli kararlar aldım ve örgütümü korudum. Her ne kadar vardığımız tablo, şahsiyetli kararların sonucu olsa da! Kararlarım çok şükür ki partimi ve örgütümü değil, şahsımı mağdur etmiştir!
 
Genel Merkezimiz neticede kendilerine, Hatay'dan Ankara'ya ulaşan enformasyon gereği en doğru kararı vermiştir.
 
Yoldaşlarımızın günahlarının kefaretini ödemek ve buna rağmen isyan etmemek siyasi terbiyemizdendir. Her ne kadar unutulmuş bir kavram olsa da, kendi şahsım adına vefa yalnızca bir semt adı değildir.
 
Elbette bazı yol arkadaşlarıma kırgınlıklarım vardır. Bu süreç daha şeffaf, daha katılımcı ve incitmeden örselemeden yürütülebilirdi. Son bir aydır hakkımda atıp tutanları, iftira yayanları gülümseyerek izliyorum.
 
Değerli Yol Arkadaşlarım; il başkanlığına yeniden aday olmayacak olmam, politik mücadelemize ara verdiğimiz anlamına gelmeyecektir. AKP rejiminin sonlandırılması ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığında cumhuriyet aydınlanmasının sürdürülmesi yolunda, CHP iktidarı için bir cumhuriyet neferi olarak aralıksız çalışmaya devam edeceğim. Parti mücadelesinin yanı sıra, 28 yaşında il başkanı olmuş ve Türkiye'nin en genç il başkanı ünvanını taşımış bir kardeşiniz olarak gençlik hareketlerinde buluşmaya devam edeceğiz.
 
Bazen gözden kaçsa da, emek ve liyakatin hak ettiği yeri bulacağına inanıyorum.
 
Eşit, adil, özgür bir dünyada ve güneşli, güzel, aydınlık yarınlarda buluşmak dileğiyle. Dayanışmayla. Sevgiyle. Saygıyla.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar