Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP’li Belediye Başkanları Adana'da Biraraya Geldi

Cumhuriyet Halk Partili büyükşehir belediye başkanları, Adana'da 'Bereketli Topraklar Üzerinde Akıllı Kentlere Doğru' adlı toplantıda bir araya geldi

CHP’li Belediye Başkanları Adana'da Biraraya Geldi

Gündem   A+a-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün katılım gösterdi.
Adana’nın tanıtım filminin izletilmesiyle başlayan buluşmanın açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP'li belediyelerin üzerinde büyük bir sorumluluk olduğunu aktararak, “Türkiye'nin 1 numaralı belediye başkanlarını, Türkiye'nin 1 numaralı kentinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu buluşmalar artık gelenek haline geldi. Üzerimizde çok büyük sorumluluk, ağır bir yük var. Bütün Türkiye bizi yakından izliyor” diye konuştu.
Zeydan Karalar, programda yaptığı konuşmada, belediye başkalarını kentte ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, bu buluşmaların artık gelenek haline geldiğini ifade etti.
Karalar sözlerini şöyle sürdürdü:
"Toplantımıza isim verirken, Adanalı büyük yazar Orhan Kemal'in Çukurova insanlarını yazdığı 'Bereketli Topraklar Üzerinde' romanına selam gönderdik. Orhan Kemal o romanda bir çelişkiye dikkat çeker, bunca bereketin, zenginliğin yoksulluğun içinde kalan, ölümüne çalışan insanlardan söz açar. Orhan Kemal bunu dert etmiştir. Bizim de derdimiz yoksul insanlardır. Bu romanın yayınlanmasının üzerinden 70 yıl geçti. Köylerimiz hayalet köylere dönerken, kentlerimiz bereketli topraklar üzerinde dikilen beton tarlalarına döndü. Önce ekmekler bozuldu, sonra tohumlar yok edildi. Toprağı zehirlemenin adı tarımcılık, madencilik oldu. Yeni seçilen belediye başkanlarımızın, teslim aldıkları belediyelerin olağanüstü zorluklar içerisinde, ekonomik zorluklar içerisinde olduğunu bütün Türkiye biliyor. Ama buna rağmen çok kısa sürede neler yapabileceklerini kamuoyuna gösterdiler."
"CHP’Lİ BELEDİYELER KIRSAL KALKINMAYI ÖNEMSİYOR"
Karalar, CHP'li belediyelerin kooperatifçiliğe büyük önem verdiğinin altını çizerek, "Kooperatifçilik hem kendi aramızdaki birliği ve yardımlaşmayı üst düzeye çıkaracak, hem tüketiciyi koruyacak, daha uygun fiyata taze sebze yemesine yardımcı olacak hem de kırsal kalkınma konusunda son derece faydalı işler yapacak. Kooperatifçilik, köyden kente göçü de bir anlamda engelleyecek" ifadelerine yer verdi.
GÜNEY İLLERİ VE ODTÜ ARASINDA TEMEL AKDENİZ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Temiz Akdeniz projesi kapsamında kıyı ve denizlerimizde ilerde ortaya çıkabilecek problemleri çözmek amacıyla ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü ile Adana, Hatay, Antalya ve Mersin büyükşehir belediyeleri arasında protokol imzalandı.
Türkiye’yi tehdit eden yeni göç dalgaları ve sığınmacı girişlerinin gündemde olması sebebiyle alınması gereken tedbirler yerel yönetimlerin güçlendirilmesi hususunda çalışmalar yapmak üzere, nisan ayına kadar rapor oluşturulması konusunda, bu konudaki deneyimleri nedeniyle Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş görevlendirildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş