Skip Navigation Links

Büyükşehir AB Destekli “Konuk SanatçıI” Programına Ev Sahipiliği Yapıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği (AB) destekli “Konuk Sanatçı” programına ev sahipliği yapıyor.

Büyükşehir AB Destekli  “Konuk SanatçıI” Programına Ev Sahipiliği Yapıyor

Kültür Sanat   A+a-

 İzmir merkezli bir dernek olan K2 Çağdaş Sanat Derneği tarafından koordine edilen, Avrupa Birliği (AB) desteğiyle yürütülen ve 20 ay süreli olan daire Konuk Sanatçı Programı,Türkiye’nin 9 ilinde konuk sanatçıların katılımıyla gerçekleşiyor.
 
 
 
Proje çerçevesindeki Hatay konuk sanatçı programı, 3-11 Şubat tarihlerinde, sanatçı Gülçin Aksoy’un yürütücülüğünde gerçekleşiyor. Farklı disiplinler ve illerden konuk sanatçılar Tuğçe Ulugün Tuna, Harika Esra Oskay-Malicki ve Erdal Sezer’in katılımcıları olduğu programda, Hatay’a özgü çalışmalar üretiliyor. Yapılan çalışmaların Hatay’da sergilenmesi planlanıyor.
 
 
 
Proje, Türkiye’de sanat alanında faaliyet gösteren kamu kurumları ve STK’ların güncel sanata ilişkin politika oluşturma ve karar alma süreçlerine dâhil olmalarını sağlamak için kendi aralarındaki iş birliğini güçlendirmek ve sanat alanındaki kapasitelerini geliştirmeyi amaçlıyor.
 
"Konuk Sanatçı" Programı Aracılığıyla “STK'lar ve Kamu Kurumları Arasında Ağ Oluşturmak” başlıklı proje, ayrıca Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "Kamu Sektörü ve STK'lar arasında İşbirliğinin Güçlendirilmesi için Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı" kapsamında destekleniyor.
 
 
 
TATARİ PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİ
 
 
 
Medeniyetler şehri Hatay’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden K2 Çağdaş Sanat Derneği temsilcisi Begüm Tatari, “Proje dâhilinde, program yürütücüsü sanatçılar ve konuk sanatçılar, Türkiye’nin 9 ilinde birer hafta boyunca, her ile özgü çalışmalar gerçekleştiriyor. Projemizde 4 ortağımız var ve bu ortaklarından biri de Hatay Büyükşehir Belediyesi. Projemize verdikleri tüm desteklerden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ederiz. Umuyorum ki ileride başka iş birlikleri yapma olanağı da bulunuruz” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet