Skip Navigation Links

İskenderun'da Kültür Şöleni Açılışı Gerçekleşti

İskenderun Belediyesi tarafından 7-16 Şubat tarihleri arasında Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen ‘İskenderun 1. Kitap Günleri’ açılış töreni gerçekle

İskenderun'da Kültür Şöleni Açılışı GerçekleştiWeb
TV

Gündem   A+a-

 İskenderun Belediyesi tarafından 7-16 Şubat tarihleri arasında Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen ‘İskenderun 1. Kitap Günleri’ açılış töreni gerçekleşti.
‘İskenderun 1. Kitap Günleri’ törenine Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Vali’si Rahmi Doğan, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, , Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ve çok sayıda protokol isimleri katıldı.
Açılış konuşmasını İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı yaptı. Konuşmasında “Belediye olarak kanunların bize verdiği görev ve hizmetlerin yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında kendimizi farklı organizasyonlara ve faaliyetlere adıyoruz. Düzenlemiş olduğumuz kültürel faaliyetler toplum adına yararlı ve faydalı çalışmalar ile farkındalık oluşturuyoruz. Kitap okumak düşünce ufkunu geliştirir, kişilerin olaylara bakış açısını, onu irdeleme, analiz etme şeklini geliştirir. Kitap okumak aklın gücünü kuvvetlendirir, hayal gücünün sınırlarını geliştirir, hayal gücü genişledikçe başarı mutluluk getirir. Kitap Fuarları ise toplumun okuma alışkanlığını kazanmasında ve okuma kültürünü geliştirmede çok önemli rol oynamaktadır. Ülkemiz uluslararası kuruluşların okuma istatistiklerinde istenilen yerde değil. Bu anlamda bizler de belediye olarak gençlerimizin ve geleceğimizin kitap okuma alışkanlığı kazanmasının son derece önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.
Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ‘Okumanın yaşı ve sınırı yok. Yediden yetmişe hepimiz okumak durumundayız. Bizi var eden değerler var. Bu değerlerimize şüphesiz sahip çıkmalıyız. Bugün de yolumuzu, yöntemimizi aydınlatacak yazarlarımız var. Kitap Günleri Fuarı toplumumuza ışık tutması açısından oldukça önemli. Buraya kadar gelip, zaman ayıran yazarlara’ tebrik mesajlarını iletti.
Hatay Vali’si Rahmi Doğan ‘Çocuklarımızı iyi bir eğitim sürecinden geçirebilmek adına elimizden gelen ne varsa yapacağız, devlet olarak okullarımızın tüm ihtiyaçlarını giderdik. Uluslararası standartta okullar hazırlayarak çocuklarımızı geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Ancak kitap okumak çok önemli. Anne ve baba kitap okuyorsa çocuklar da kitap okur. Çocuklarınızın analitik düşünceye sahip olabilmesi için onları kitapla tanıştırmamız lazım. Çocuklarımızı kitaptan kopartmamız lazım. Eğer çocuklarımız kitapla birlikte olursa sosyal medya üzerinden iletilen bilgilerin ne kadarının doğru, ne kadarının yanlış olduğunu, bizi neye götürdüğünün farkında olurlar. Ailelerden istirhamım çocuklarımızı kitapla buluşturmanız gerekiyor’ şeklinde konuştu.
Konuşmaların sonunda kurdele kesimi gerçekleşti.
Kurdele kesimi sonrasında İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve Hatay Vali’si Rahmi Doğan beraberinde İskenderun 1. Kitap Günleri Fuarı’ndaki standları birer birer gezdiler.
Gezilen standlar sırasında edilen sohbetler eğlenceli anlara sebep oldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
İskenderun'da Kültür Şöleni Açılışı Gerçekleşti videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet