Skip Navigation Links

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’nın Depremle İlgili Basın Açıklaması

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’nın Depremle İlgili Basın Açıklaması

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’nın  Depremle İlgili Basın Açıklaması

Gündem   A+a-

 Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’nın MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar YILDIRIM, Kahramanmaraş Milletvekili Sefer AYCAN , Malatya Milletvekili Mehmet Celal FENDOĞLU ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim ÖZYAVUZ, Meclis'te düzenledikleri basın toplantısı;
Çok değerli Basın mensupları; Elazığ depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ben de öncellikle Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Milletimizin başı sağ olsun Elazığ deprem ile birlikte AFAD’ın uygulamaya soktuğu Türkiye afet müdahale planının devreye girdiği ve bu planında sorunsuz bir şekilde işlediğini de hep birlikte müşahede ettik planla ilgili ufak tefek eksiklikler olabilir. Ama ben inanıyorum ki bu depremden sonra onlar da revize edilip tekrardan olası bir depremde daha iyi bir şekilde hizmete girmesi için de çalışmalar yürütüleceğini inanıyorum. Bu depremle birlikte bir gerçeği daha gördük ki özellikle televizyon ekranında uzmanların bundan sonra olası bir deprem riski Taşıyan bölgelerle ilgili bir değerlendirmesi olmuştur.
 
Bu değerlendirme içerisinde Benim de seçim bölgem olan Hatay ilini de sıkça duyduk Evet Hatay Sismik olarak deprem potansiyeli tarihsel olarak Taşıyan bir Vilayetimiz depremle birlikte Hatay milletvekili olarak bu süreçte depremi yaşamadan önce Hatay ve çevre illerimiz de Kahramanmaraş'ta, Osmaniye'de ve Adana'da alınabilecek tedbirlerin neler olduğunu araştırması ile ilgili ve meclise bir araştırma önergesi sunduk. Bu araştırma önergesinde Murat'ım şuydu Aslında Hatay ve çevre illerde yaşanacak olası bir deprem öncesi hem kamu hem de vatandaşlar olarak hazır deprem bilincinin de yüksek bir noktaya geldiği Bugün de neler yapabilirizin altını çizmekti biliyorsunuz Hatay ilimiz özellikle Kır nüfusunun çok yoğun bir şekilde yaşayan bir ilimiz neredeyse toplam nüfusun %50 si Hatay'da kır dediğimiz yerleşim alanlarında yaşıyor. Özellikle Amik Ovası hattın da yaşayan yerleşim bölgelerimiz var bu bölgelerde neler yapabiliriz? Okullarımızın durumu nedir? Sağlık kurumlarının durumu nedir? Barajlarımızın göletlerimizin durumu nedir? Bunları daha iyi ve detaylı bir şekilde araştırmak ve bulunan bu bulguları hem vatandaşlarımıza hem de kamu kurum ve kuruluşlarımız ile paylaşmak üzere bir araştırma önergesi verdik. Diye ifade ettikten sonra;
Sayın KAŞIKÇI basın Mensuplarının sorularını yanıtladı;
 
Fay hatları üzerinde sıralanan illerimiz var ; Doğu Anadolu fay hattı üzerinde; Malatya ilimiz, Elazığ ilimiz ,Adıyaman ilimiz, Kahramanmaraş ilimiz ve Hatay ilimiz var. Biz özellikle uzmanlarımızın bilim insanlarımızın da bu noktada Önümüzdeki süreçte burada bir deprem olma riski vardır derken dayandırdığı bazı temel noktalar var. İsterseniz onlar dan bahsedeyim. Bu Sivrice merkezli depremle birlikte biliyorsunuz kuzey doğu yönüne doğru fay hattında Yaklaşık 40 kilometrelik bir kırık meydana geldi. Dolayısıyla bu kırık uzmanların ifadesine göre güney batı istikametinde ki fay hattına da bir stres yükledi. Bu bir, İkincisi de o bölgenin tarihsel deprem olgusu yine yakın bir zamanda da Elazığ'da ki gibi bir depremin olmayışı uzmanların o bölgeye doğru devletimizin de Vatandaşlarımızın da bir yönelmesi gerektiğini ifade etmekte işte Tam da biz bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi'nin deprem ile ilgili hassasiyetini ortaya koymak adına ; bu illerle ilgili bir deprem beklentisi olmasından dolayı Bizde vatandaşlar ve kamu olarak ne yapabilirizin altını daha kalın çizebilmek için bir önerge verdik.
İnşallah neticelenir bu demek değildir ki o bölgede Devletimiz bir çalışma yapmıyor afad'ın Biraz önce de ifade ettiğim gibi Çok önemli bir uygulaması var, bu Elazığ depreminde başarıyla uygulandığını Hep birlikte hep beraber gördük ama asıl amacımız şu hazır toplumumuzda, milletimizi deprem bilincinin yüksek noktada Yaşadığımız bu süreçte vatandaşlarımız da acaba depremle ilgili daha iyi bilgilendirebilir miyiz?
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet