Skip Navigation Links

Fuat Tosyalı'nın Katkısı Çok Büyük!

Fuat Tosyalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Cezayirli mevkidaşı Abdulmecid Tebbun ziyaretinde eşlik etti.

Fuat Tosyalı'nın Katkısı Çok Büyük!

Gündem   A+a-

 Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Cezayirli mevkidaşı Abdulmecid Tebbun ziyaretinde eşlik etti.
 
Türkiye’nin ilk, en büyük özel sektör yatırımcısı olarak Cezayir’de en büyük demir-çelik fabrikası yatırımına imza atan Fuat Tosyalı, iki ülke arasında kurduğu bağlarla dikkat çekerken, devletin zirvesiyle birlikte Cezayir’de gerçekleşen toplantıda, havaalanında yapılan özel karşılamada geçtiğimiz ay yapılan seçimlerden zaferle çıkan Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun’u tebrik ederek, Cezayir’e hizmet yolunda başarılar diledi.
 
Cezayir zirvesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, baş başa gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından, heyetler arası görüşmelere de başkanlık ettikten sonra, iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Kurulması Hakkında Anlaşma’yı imzaladı.
 
5 MİLYAR DOLAR HEDEFİ..
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Cezayir İş Konseyi Başkanı Fuat Tosyalı yaptığı açıklamada, Afrika’nın en büyük ekonomileri arasında yer alan Cezayir’in, kıtanın büyümesinde etkili olacak ülkelerin başında geldiğini söyledi.Türkiye ile Cezayir arasındaki ticaret hacminin 2018’de gerçekleştirilen karşılıklı resmi ziyaretler ve imzalanan anlaşmalarla gelişme gösterdiğini ve geçen yıl da bu gelişmenin devam ettiğini belirten Tosyalı, “Son yıllarda hızla gelişen Türkiye-Cezayir ilişkileri, gelecek için iki ülkenin iş insanlarına da büyük umut vadediyor. Resmi temaslar sonucunda Cezayir’de önümüzdeki dönemlerde, farklı alanlarda Türk yatırımcılarını daha çok göreceğimizi düşünüyoruz” dedi.
 
Tosyalı, Cezayir ile ticari ilişkilerde yakın dönem hedeflerine de dikkati çekerek, İki ülke arasındaki ticaret hacmini kısa vadede 5 milyar dolar seviyesine çıkarmak en büyük önceliklerimiz arasında. Türk iş insanlarının Cezayir’de yapacakları yatırımların artmasını da hedefliyoruz” diye konuştu.
 
cezayir/" target="_blank">cezayir1.jpg" alt="" />
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet