Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HBB Hizmetlerini Aralıksız Sürdürüyor

Erzin'deki Çalışmalar Tamamlandı

HBB  Hizmetlerini Aralıksız Sürdürüyor

Gündem   A+a-

 Yol çalışmalarında mahalle ve ilçelerin fiziki şartlarına uygun hizmetler üreten Hatay Büyükşehir Belediyesi, bu konudaki çalışmalarına devam ediyor.
Geçen hafta sonu Erzin Atatürk Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına hız veren Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri çalışmalarını tamamladı.
Caddede gerçekleştirilen beton asfalt serimini kısa sürede tamamlayan Büyükşehir ekipleri, çalışma tamamlandıktan sonra yolu yaya ve araç trafiğine açtı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN PALMİYE ZARARLILARI İLE MÜCADELE
Hatay Büyükşehir Belediyesi, kentte yoğun olarak bulunan palmiye ve halk arasında hurma ağacı olarak bilinen phoneix ağaçlarındaki palmiye kırmızı böceği zararlıları ile mücadele çalışması başlattı.
Palmiye ağaçlarına zarar veren palmiye kırmızı böceğine karşı mücadeleye başlayan Büyükşehir Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, müdahalelerin bilimsel yöntemlerle yapıldığını ifade etti.
Büyükşehir ekipleri, larva döneminde ağaçlara zarar veren, ergenlik döneminde diğer ağaçlara sirayet ederek ağaçların kurumasına neden olan böceklerle İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yönlendirmesi ile Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsünün belirlediği esaslar doğrultusunda mücadele edildiğini belirtti.
Zararlı tespit edilen ağaçlarda öncelikle tuzak kurarak böcekleri gözlem altına alan Büyükşehir ekipleri, olumlu sonuç elde edilememesi halinde zararlının diğer ağaçlara sıçramaması için ağaçların zorunlu olarak kesileceğini açıkladı.
 
 
 
 
 
 
YAĞMUR SUYU HATLARINI TIKAYAN ATIKLAR TEMİZLENDİ
 
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel müdürlüğü(HATSU), yağmur sularının sürüklediği atıklardan dolayı tıkanan yağmur suyu hatlarında temizlik çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
 
Kent genelinde etkisini gösteren sağanak yağışlar ile birlikte yere atılan atıklar nedeniyle tıkanan yağmur suyu hatlarına yönelik temizlik seferberliği başlatan Genel Müdürlük, yapılan temizlik çalışmaları sırasında çıkarılan plastik şişe, plastik bardak, naylon poşet ve gıda paketleri gibi atıkların çıkarıldığını bildirdi.
 
Sağanak yağışlar ardından da temizlik çalışmalarının gece-gündüz demeden sürdüğünün altını çizen İdare, yağmursuyu ızgaralarının çöp alanı olmadığını hatırlatarak, vatandaşların çöp atma konusunda daha duyarlı davranması gerektiğine vurgu yaptı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN ALTINÖZÜ’NDE TAŞ DUVAR ÇALIŞMASI
Hatay Büyükşehir Belediyesi, tehlike arz eden bölgelerde vatandaşların can ve mal güvenliğini güvence altına alacak hizmetlerini sürdürüyor.
Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Altınözü Kolcular Mahallesi’nde 20 metre uzunluğunda ve 6 metre yüksekliğinde; Erbaşı Mahallesi’nde ise 120 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde taş duvar çalışması gerçekleştirdi.
Taş duvar örme çalışmalarını tamamlayan ekipler, böylelikle vatandaşların olası tehlikelerden olumsuz etkilenmesinin önüne geçti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar