Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

KGK Hatay İl Temsilciliği Tabelası Asıldı

KGK Hatay İl Temsilciliği Tabelası Asıldı

KGK Hatay İl Temsilciliği Tabelası Asıldı

Medya   A+a-

 Bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla resmi olarak kurulan Uluslararası Gazetecilik örgütü olan Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) Hatay İl Temsilciliği tabelası İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’ne asıldı.
İGC Başkanı Veysel Cıncık’ın Hatay İl Temsilcisi olarak görev yapacağı belirtilen Küresel Gazeteciler Konseyi’nin açılan Londra Temsilciliği’nden sonra Ürdün Temsilciliği’nin de açılacağı öğrenildi.
KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Ankara’da bulunan Genel Merkez binası’nın tefrişinin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Dim, ‘’Konsey, Türkiye, Orta Asya, Kafkaslar, Balkanlar ve Ortadoğu öncelikli olmak kaydıyla, tüm ülkelerde gazetecilerin mesleki, sosyal ve kültürel değerlerini arttırıcı, kaynaşma ve dayanışmayı geliştirici önlemler alınmasını sağlamak üzere çalışmalar yapmak amacı ile kurulmuştur.’’ Dedi.
KGK Hatay İl Temsilcisi ve İGC Başkanı Veysel Cıncık da yaptığı açıklamada, uluslararası bir basın kuruluşunun Hatay İl Temsilciliği görevini yürütmenin kendilerine kıvanç verdiğini, aynı zamanda önemli bir sorumluluk yüklediğini ifada etti. Cıncık şöyle konuştu:
‘’İGC Basın Merkezi binasına kendi tabelamızın altına tabelasını onur duyarak astığımız Küresel Gazeteciler Konseyi, evrensel gazetecilik ve iletişim kuralları ile etik ve ahlaki değerleri daima düstur olarak benimser. Konsey, üyesi bulunan tüzel ve gerçek kişilerin faaliyet gösterdiği ülkelerde, mesleki dayanışmayı arttırmak, temel hak ve hürriyetleri etkin kılmak, ifade ve fikir özgürlüğünün sağlanması ve sürdürülmesi ile mesleğin etik ve ahlaki değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için çalışmalar yapar. Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi halinde, başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve bağlı kurum ve dış misyonlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve bağlı Kamu Diplomasisi Başkanlığı ve diğer daire ve kurumlar, Türk Konseyi, TÜRKSOY, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Basın İlan Kurumu, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), Üniversiteler, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları gibi ilgili kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra ilgili STK ve meslek örgütleri ile görev alanlarına giren konularda, diğer ülkelerde de ilgili STK, meslek örgütü, kurum ve kuruluşlarla ortak projeler yürütür ve ilgili kurullarda görev alır. Türkiye öncelikli olmak şartıyla konseye üye veren dost ülkeler hakkında, sehven veya kasıtlı olarak oluşturulmak istenen her türlü algının giderilmesi adına, o ülkelerdeki gazetecilerle mahallinde veya bu ülkelere giderek, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin ve meslektaşlarımızın doğru bilgilendirmesini sağlar’’
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş