Skip Navigation Links

Uğur Mumcu Türkülerle Şiirlerle Anıldı

Gazeteci Uğur Mumcu, CHP İskenderun Gençlik Kolları tarafından ilçe binasında düzenlenen törenle anıldı.

Uğur Mumcu Türkülerle Şiirlerle Anıldı

Gündem   A+a-

 CHP İskenderun ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu, ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile partililerin katıldığı anma töreninde yapılan konuşmalar sonrasında Gazeteci Uğur Mumcu adına yazılan şiirler ve bestelenen şarkılar seslendirildi. Törende ayrıca 19 yıl önce şehit edilen emniyet müdürü Gaffar Okkan ile 13 yıl önce vefat eden eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem’de anıldı.
 
Açılış konuşmasına yapan ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu, Uğur Mumcu’yu demokrasi ve hukuk savaşçısı olarak nitelendirerek anısına duyduğu saygıyı dile getirdi. Mansuroğlu şunları söyledi. “ 27 yıl önce Uğur Mumcu alçakça, acımasızca hunharca güpegündüz bombalanarak öldürüldü. Kendisini her geçen gün daha büyük sevgi ve saygıyla anıyoruz. Uğur Mumcu önemli bir araştırmacı gazeteci, yılmaz, usanmaz, gözü pek bir devrimci, laik aydın bir yazardı. Doğru bildiği yolda şaşmadan, sapmadan yürüdü ve yiğitçe öldü. “Devletin devlete, insanın insana kulluğunu yok etmek için Uyan Gazi Kemal Uyan”diyen Uğur Mumcu’nun ve onun esin kaynağı Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan sapmadan yürüyeceğiz. Rayından çıkartılmaya, ilkeleri esnetilip yozlaştırılmaya çalışılan Atatürk’ün partisine ve onun ilkelerine her zamankinden daha fazla sahip çıkacağız. Kendisinin aziz ruhu önünde saygıyla eğilirken yıllar önce ifade ettiği sözlerle anmak istiyorum. Kendisine Atatürkçü diyen insan; Emperyalizme ve kapitalizme karşı koyar. Uşak Olmaz. Kuvayi Milliye ruhuna sahip olur, emperyalizme ve kapitalimse karşı halkı örgütler ve başı dimdik olur. Tam bağımsızlık ilkesinden söz eder.”
 
Gazeteci Uğur Mumcu’nun anısına düzenlenen törende bir konuşma yapan CHP Gençlik Kolları başkanı Hurşit Mursaloğlu “O Bir Halk Kahramanıdır” diyerek şunları ifade etti. “ Uğur Mumcu ülkemizin bugün içinde bulunduğu durumu yıllar öncesinden görmüş,”cemaat” yapılanmasının üstüne gitmiş, araştırmacı gazeteci ve aydın kimliğiyle siyasetçileri ve halkı uyarmıştır.Onun katledilişi, saptamalarında ve düşüncelerinde gerçeğe ne kadar yaklaştığının en belirgin kanıtıydı.Kendisini “Ben Atatürkçüyüm, Ben Devrimciyim, Ben antiemperyalistim, Ben Tam Bağımsız Türkiye’den yanayım, Ben Özgürlükçüyüm, Ben İnsan Haklarının Savunucusuyum, Ben yobazların,vurguncuların,işbirlikçilerin düşmanıyım “ diye tanımlayan ve hayatını bu değerlere adayan Uğur Mumcu büyük bir aydındır. Bir Gün Mezarlarımızda Güller Açacak Ey Halkım Unutma Bizi diyen Mumcu unutulmadı; unutulmayacaktır. Saygıyla anıyorum.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet