Skip Navigation Links

Kitap Otağı 2 Yaşında

Aşir Alkaç ve Eğitimci – Yazar Behiye Yılmaz,Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu ‘Panorama’ programının canlı yayın konuğu oldular.

Kitap Otağı 2 Yaşında

Medya   A+a-

 Kitap Otağı genel yayın yönetmeni Aşir Alkaç ve Unutulmaya Yüz Tutan 100 Türk Büyüğü kitabının proje mimarı olan Eğitimci – Yazar Behiye Yılmaz, Mega Radyo’da Usta Gazeteci Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu ‘Panorama’ programının canlı yayın konuğu oldular.
 
Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Alkaç ve Yılmaz, Türk tarihinin Türk gençleri tarafından daha iyi bilinmesi gerektiğini düşünerek yola çıktıklarını ifade ettiler.
 
Kitap Otağı Yayınevinin 2. kuruluş yıl dönümünde “Unutulmaya Yüz Tutan 100 Türk Büyüğü” kitabının Gala programını da İskenderun’da gerçekleştirdiklerini belirten Aşir Alkaç, “Kitap Otağı olarak 2 yıl önce yayın evimizin sahibi Numan beyle beraber yaşadığımız topraklar için neler yapabiliriz’i düşünüp, yayınevini kurduk. Geriye dönüp baktığımız süreçte 67 kitap yayımlamanın haklı gururu içerisindeyiz, aynı zamanda bazı ilklere imza attık” dedi.
 
50 yaşından sonra okuma yazma öğrenen bir annenin kitabı ve görme engelli bir genç kızında kitaplarını yayımladıklarını belirten Alkaç, “Şimdilerde üniversitelerde yardımcı kaynak kitabı olarak okutulacak 2 kitaba daha imza attık. Son olarak “İstikbal ‘KÖK’lerdedir!” diyerek geçmişimize, tarihimize damga vurmuş büyüklerimizin bilgisini günümüz gençliğine hatırlatan bu esere destek vererek yayınlamaya karar verdik. 80 tane inanmış, adanmış yüreklerle beraber unutulmaya yüz tutan 100 Türk büyüğü antoloji kitabını Kitap Otağı yayınevi olarak yayınladık. Yurt içi ve yurt dışından tüm yazarlarımıza huzurlarınızda öncelikle onlara çok teşekkür ediyorum. Bu kitabımızın tüm geliri, şehit ve gazi ailelerimize aktarılacaktır” diye konuştu.
 
Unutulmaya yüz tutan 100 Türk büyüğü kitabının mimarı olan ve İstanbul’dan programa katılan Eğitimci – Yazar Behiye Yılmaz ise, kendilerine her zaman destek olan Kitap Otağı Genel Yayın Yönetmeni Aşir Alkaç’a teşekkür etti.
Bu toprakların kolay elde edilmediğini vurgulayan Yılmaz, “Üstüne bastığımız bu topraklarda öyle canlar feda edildi ki, Türkiye Cumhuriyeti bu günlere geldi ve biz de ne yapabiliriz dedik. 3 yıl büyük bir mücadele vererek, 80 tane adanmış, inanmış insanlarla hep birlikte yola çıktık. Yüz öykü, 100 eser olsun, herkes gönlünden bir parça koysun diyerek bugünlere geldik” diyerek bunu başardıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.
 
Aşir Alkaç son olarak, “İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirdikleri Gala ile Kitap Otağı Yayınevinin 2. Kuruluş yıl dönümü ve Unutulmaya Yüz Tutan 100 Türk Büyüğü kitabının Gala programında, Türkiye’nin dört bir tarafından İskenderun’a gelen şair, yazar ve ozanlar söyledikleri şiir ve türkülerle gönülleri coşturdular” diyerek gala sonunda yazarlara teşekkür belgesi takdim ettiklerini belirtti, kendilerini bu anlamlı günlerinde yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.
 
Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan Semir Yazıcı ile ‘Panorama’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlanırken, programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet