Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Prof. Dr. Soner ESMER,İSTE'de Dekanlık Görevine Başladı

Prof. Dr. Soner ESMER, İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanlığı Görevine Başladı

Prof. Dr. Soner ESMER,İSTE'de Dekanlık Görevine Başladı

Eğitim   A+a-

 İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanlığı görevine, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Esmer atandı.
 
İSTE Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda yapılan göreve başlama törenine, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ile birlikte fakültedeki tüm akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı. Dekanlık görevine başlayan Prof. Dr. Soner Esmer, İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin kısa sürede gerçekleştirmiş olduğu başarılarına ve hedeflerine değinerek, bu başarıların katlanarak devam edeceğine olan inancını belirtti. İskenderun’un sektördeki yerine de vurgu yapan Prof. Dr. Soner Esmer; önemi bir potansiyele sahip İskenderun Körfezinin, gelecekteki yatırımlar ve projeler sayesinde önemini daha da artıracağını ifade ederek, bölgenin Türkiye’nin ekonomisindeki rolünün ve öneminin katlanarak artacağının altını çizdi. İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ise konuşmasında; “Alanında kendini ispat etmiş bir hocamızın Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültemizin dekanlık görevini üstlenmesinin sevincini yaşıyoruz” diyerek, akademik çalışmalarının yanı sıra katma değerli projeler de üreterek kısa vadede ulusal ve uluslararası anlamda daha ön sıralarda yer alan bir fakülte olma hedefini işaret etti.
 
Konuşmaların ardından İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Prof. Dr. Soner Esmer’e çiçek takdim ederek, tebrik ve başarı dileklerini iletti. İSTE Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü 2.nci sınıf öğrencisi Tuğçe Suğcu da, yapmış olduğu katkı ve emeklerinden dolayı İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’ye teşekkür ederek, çiçek takdimini gerçekleştirdi.
 

Prof. Dr. Soner ESMER kimdir?

1976 Almanya doğumlu olan Prof. Dr. Soner Esmer, 2001 yılında lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda tamamladı. 2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamlayan Dr. Esmer, doktora derecesini ise yine aynı anabilim dalında 2009 yılında elde etmiştir. Dr. Soner ESMER, 2010 yılında DEÜ Denizcilik Fakültesi’nde Yardımcı Doçentlik kadrosuna atanmış, 2012 yılında da Pazarlama alanında Doçentlik unvanını almıştır. Dr. Soner Esmer 20 Şubat 2018 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Lojistik ve Ulaştırma Yönetimi Anabilim Dalı’na Profesör olarak atandı.2002-2019 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde öğretim elemanı olarak çeşitli kademelerde görev aldı. Prof. Dr. Soner Esmer, Liman işletmeciliği, Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi alanlarında lisans ve lisansüstü düzeylerde dersler vermektedir. Özellikle Liman işletmeciliği konusunda çok sayıda ulusal ve uluslararası yayınlanmış eserleri bulunmaktadır. Prof. Dr. Soner Esmer ayrıca ulaştırma ve denizcilik ile ilgili olarak; TÜRKLİM Limancılık Sektörü Raporu, TÜSİAD Ulaştırma Sektörü Raporu, DLH Ulaştırma Kıyı Yapıları Master Plan Çalışması, DLH Turizm Kıyı Yapıları Master Plan Çalışması ve 11. Kalkınma Planı Denizyolu Alt Komisyonu Raporu ve benzeri gibi çeşitli ulusal rapor ve proje çalışmaları içerisinde yer almıştır.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar