Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hassa Tüneli’ne ‘Işık’ Verecek Formül!

tüneli ve otoyol bağlantı” projesi hakkında önerdiği formülü anlattı.

Hassa Tüneli’ne ‘Işık’ Verecek Formül!

Hatay   A+a-

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Sabah Gazetesi’nde Dilek Güngör’e “Amanos tüneli ve otoyol bağlantı” projesi hakkında önerdiği formülü anlattı. “Müteşebbis teşekkül heyeti mantığında” ki bu projenin, Amanos Tüneli’ne hayat vermesi bekleniyor.
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı, Suriye sınırında yer alan Ortadoğu’daki riskler ortadan kalktıktan sonra bölgenin cazibe merkezlerinden biri olacak Kilis’e sadece eğitim elini uzatmıyor. Kilis’te Polateli/Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanını da geliştiriyor.
Fuat Tosyalı, “80-90 bin metrekarelik alanda kurulacak OSB, Hassa Tüneli tamamlandığında bölgeyi bir sanayi üssüne dönüştürebilir. Amanos Dağları’nın altından geçecek 30 kilometrelik Hassa-Dörtyol Tüneli ile otoyollar tamamlanırsa OSB’nin, İskenderun limanı üzerinden deniz bağlantısı sağlanacak. Burası, artık sanayi alanlarında kımıldayacak yerleri kalmayan İskenderun-Gaziantep-Hatay’da yatırımcılar için cazibe noktası olacak. Tosyalı, “Ben buraya Tosyalı olarak yatırım yaparım. Ama tünel olmazsa olmaz” dedi.
‘SANAYİYİ CANLANDIRIR’
Geçtiğimiz günlerde bölgedeki öncelikli yatırımlarla ilgili toplantı yapıldığını anlatan Tosyalı, Hassa-Dörtyol tünel ve otoyol bağlantı projelerinin ilk tespitlere göre maliyetinin 450-500 milyon dolar olarak hesaplandığını söyledi. Proje için formül öneren Tosyalı, “Paralı geçişler olduğunda sorun oluyor. Buranın devlet yolu olması daha doğru olur. İlk etapta 40-50 bin dönümlük bir yer sanayi alanı olarak OSB’de açılıp, işadamlarından ön talep toplanabilir. Buraya yatırım yapmak isteyen sanayicilerden 10 bin dolar toplansa 400 milyon dolar eder. Müteşebbis teşekkül heyeti mantığında proje yapılır” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş