Skip Navigation Links

Önce Yürüyüş, Sonra Grev!

KESK'e bağlı sendikalar, yurt genelinde olduğu gibi İskenderun'da da bir günlük iş bırakma eylemi yaparak greve gittiler.

Gündem   A+a-

Önce Yürüyüş, Sonra Grev!
 
KESK'e bağlı sendikalar, yurt genelinde olduğu gibi İskenderun’da da bir günlük iş bırakma eylemi yaparak greve gittiler.
Daha önceden planlanan ve gündüzün en kısa, gecenin en uzun olduğu 21 Aralık günü gerçekleşen eylemde sendikalar grev gerekçelerini 'Grevli toplu sözleşme hakkı', 'Ek ödemelerin emekliliğe yansıması', 'Güvenceli istihdam', 'İnsanca yaşanabilecek temel ücret' ve 'Sendikal hak ve özgürlüklerin genişletilmesi' olarak sıraladı.
Sağlık çalışanları ise “Tam Gün” uygulamasına tepki gösterdi. Grev kapsamında hastanelerde yatanlar ile durumu acil olanlar dışındakilere hizmet verilmedi, poliklinik muayeneleri yapılmadı. Eğitim-Sen'in de greve katılmasıyla birçok okulda dersler boş geçti.
KESK öncülüğünde yapılan “Uyarı Grevi” ilk olarak İskenderun Ulu Cami Caddesi’nde başladı. Ulu Cami Caddesi üzerinde bulunan üst geçitte buluşan sendika üyeleri daha sonra sloganlar eşliğinde Boyacılar Parkı’nda toplandılar.
Sendika üyeleri Davul-zurna eşliğinde halaylar çekerek eylem yaptıktan sonra Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, eylemden önce İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdür vekilinin eyleme katılacak olan eğitimcilerin hakkında soruşturma yapılacağı ile ilgili İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdür resmi internet sitesinde yayımladığı metnin hakkı olmayarak bir açıklama koyduğunu belirterek bu açıklamayı kınadıklarını belirterek hukuksal girişimlerde bulunacaklarını söyledi.
Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk’tan sonra grev ile ilgili açıklama yapan KESK Dönem sözcüsü Fatoş Tatar, emek dünyası için mücadelenin devam edeceğini belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Bugün, kendimiz için değil, insanca bir yaşamı hak eden bu ülkenin tüm insanları için grevdeyiz. Bu ülkede çok uzun süredir gecenin karanlığı hakim. AKP iktidarının yaptığı her icraat, attığı her adım bu ülkenin üzerine çöken karanlığı daha da arttırıyor. Buradan hep birlikte söz veriyoruz, Karanlığın, baskıların, yoksulluğun, sefaletin dünyasına karşı, emeğin dünyası için mücadelemizi yükselteceğiz” dedi.
 


KESK Grev-Yürüyüş ile 8gunhaber
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet