Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı'dan Müjdeli Haber

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı'dan Müjdeli Haber

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı'dan Müjdeli Haber

Gündem   A+a-

 HRT de Ali Yolcu’nun sorularını yanıtlayan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Belediyelerin bugün içinde bulundukları ekonomik sıkıntı yanı sıra Suriyelilerin varlığının birebir ilişkili olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Belediyeler zaten zor durumda üzerine 500 bin kişilik Suriyeli yükü durumu daha da ağırlaştırıyor. Bu nedenle ben her fırsatta Hatay için pozitif ayrımcılık istiyorum” dedi.
 
Türkiye’nin Suriye’de yürüttüğü askeri harekâtlar sonrasında oluşacak güvenli alana Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin yarısının gönderileceğini söyleyen Kaşıkçı, bu işe Hatay’da ki Suriyelilerden başlanacağını müjdeledi. Bu konu ile ilgili kendisinin bir çalışması olduğunu aktaran Kaşıkçı Hatay’ın diğer milletvekilleriyle kol kola vererek Suriyelilerin geri dönüşlerinde Hatay’dan başlanmasını sağlayacaklarını söyledi.
 
Suriyelilerin kesinlikle evlerine dönmelerinden yana olduğunu savunan Kaşıkçı, bunun gerçekleşmesi için oradaki koşulların olgunlaşmasının beklendiğini sözlerine ekledi.
 
KENDİNİ İFADE EDEBİLİYOR MU?
 
MHP’nin AK Partinin ortağı olduğunu hatırlattığımız MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, “Bir yandan siz MHP Milletvekilisiniz öte yandan ise AK Parti ortağısınız. Kendinizi ifade ederken nasıl bir ruh haline giriyorsunuz? Kendinizi ifade ederken zorlanıyor musunuz?” sorusuna “Hayır öyle bir sorunum yok. MHP’nin kendi özgün düşüncelerini ifade ediyorum. Zorluk falan yaşamıyorum. Meclis’te ki konuşmalarıma, basın açıklamalarıma bakarsanız bunu rahatlıkla görürsünüz” ifadesinde bulundu.
 
ASGARİ ÜCRET VE MİLLETVEKİLİ
 
Asgari ücretin 2 bin 300 liraya yükseltildiğini hatırlattığımız MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’ya, “Size veya başka bir milletvekiline asgari ücret rakamını verdik. Türkiye’de bu para ile yaşayabilir misiniz?’ sorusunu yönelttik.
 
Bu soruya kısa yanıt vermeyi tercih eden MHP Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, “Hayır bir milletvekili bu ücretle yaşayamaz. Ben de az buluyorum. Arzu ederdim ki çok daha yüksek olsun. Ancak ülkenin koşulları göz önüne alındığında daha fazlasını yapabilme şansınız yok. Siz bakmayın CHP’nin konuştuğuna ‘inşallah onlarda bir gün iktidar olurlar’ O zaman göreceğiz onları. Muhalefet etmek çok kolay.. Muhalefet çok konforlu bir alandır” dedi.
 
İŞSİZLİK VE HATAY
 
Hatay’da ki işsizlik rakamları ile ilgili de konuşan Lütfi Kaşıkçı, kendisine gelen telefonların büyük bir bölümünün iş isteyen Hataylılardan oluştuğunu hatırlatarak, “Çok zor durumda kalıyoruz. Başımız eğik dinliyoruz iş isteyenleri. İş bulacakları bir yer yok. Belediyeler zaten ağzına kadar dolu. Yeni iş sahaları yaratmak gerekiyor. Kırıkhan ve Hassa ilçelerimiz bu alanda çok güç durumda. Ancak Amanos projesi için bastırıyoruz. Yaşama geçtiğinde işsizlik asgari düzeye inecektir” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş