Skip Navigation Links

Futbolcu fabrikası gibi altyapı

Karaağaçspor son yıllarda altyapıdan yetiştirdiği futbolcularla dikkat çekiyor

Spor   A+a-

Karaağaçspor son yıllarda altyapıdan yetiştirdiği futbolcularla dikkat çekiyor
 
 
Karaağaçspor alt yapısı son 2-3 yıldır adeta meyvelerini teker teker vermeye başladı. Türk Milli Takımı’nda da forma giyen ve profesyonel takımlara son birkaç yılda yaklaşık 10 futbolcu kazandıran Karaağaçspor aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen takımlarının da futbolcuları almak için yarıştığı bir cazibe merkezi oldu. En son Ankaraspor’un aldığı Sabahattin Gizlen’in ardından dört futbolcu ile görüşmelerin sürdüğü ve bir aya kadar da önemli transferler gerçekleştireceği öğrenilen Karaağaçspor alt yapısından yetişen yetenekli gençler arasında Galatasaray, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Sivasspor gibi futbol devlerinde forma giyen futbolcular bulunuyor.
Karaağaçspor Genel Koordinatörü Yavuz Türkölmez, Kulüp Antrenörü Ersen Devrim ve yardımcı Antrenör Ferit Genç’in koordinesinde antrenmanlarını sürdüren Karaağaçspor alt yapısında 180 futbolcu, gelecekte Türk Futbolu’na katkı sağlamak için eğitim alıyor.
 
“Çocuklar küçük yaşta takibe alınmalı”
Karaağaç’ta müthiş bir futbol potansiyeli olduğunu ifade eden Genel Koordinatör Yavuz Türkölmez, bünyelerinde bulunan 180 sporcuyu ince eleyip, sık dokuduktan sonra Türk Futbolu’na kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.
İyi birey, iyi vatandaş, eğitimli futbolcu prensibiyle yola çıktıklarını ve başarıya ulaştıklarını ifade eden Türkölmez, “Karaağaçspor’da yetişip de profesyonel lig ve milli takımda oynayan yaklaşık 10 sporcumuz var. Bunların transferinde de çoğundan kulübümüze maddi gelir sağlanmadı. En büyük sıkıntıyı bünyemizde bulundurduğumuz bu yetenekli ve gelecek vaat eden sporcuların pazarlanmasında yaşıyoruz. Sağ olsun Selçuk, İsmail ve Ferit olsun, kendi düzeyindeki sporcularımızın büyük kulüplere kazandırılmasında bize yardımcı oluyorlar. En azından onların denenmesine ön ayak oluyorlar. Bizim en büyük temennimiz menajer vasıtasıyla buraya gelip çocukların çok küçük yaşta takibe alınmasını sağlamaktır. Bunu başarırsak, işte o zaman futbolcu fabrikası gibi çalışan kulübümüzden Türk Futbolu’na kazandıracağımız sporcuları görün!” derken, Karaağaçspor olarak TFF’nin düzenlemiş olduğu 7 farklı kategoride mücadele ettiklerini söyledi.
 
“Yetenekli sporcularımız çok”
Karaağaçspor altyapısının oynadığı futbol ile Türkiye’de bir çok takımın dikkatini çekmeyi başardığını ifade eden Türkölmez, “2005 yılında U-15 Şampiyonası’nda 137 takım arasında Türkiye 29.su olmamızın ardından gözler Karaağaçspor’a çevrildi. Fakat, o başarıyı her zaman yakalamamız mümkün değil. Ayrıca, kulübümüzden transfer olan futbolcularımızın da takıma hiçbir katkısı yok. Profesyonel kulüpler, amatör kulüplerden futbolcu alırken, “Git kulübünle anlaş, lisansı al gel” diyorlar ve öyle de oluyor” derken, amatör kulüplerin yaşadığı lisans sorununa dikkat çekti.
 
“Karaağaç Belediyesi kulübüne sahip çıkmalı”
Karaağaç Belediyesi’nin kulübe antrenman sahasının çimlenmesi dışında herhangi bir katkıda bulunmadığını ifade eden Türkölmez, “Bizim isteğimiz maç sahamızın da çimlenmesidir. Bunun gerçekleşmesi halinde başarımız %50 artacaktır. Bu arada kulübümüze maddi destek olan özellikle 4 yöneticimize, çocuklarının rızkından keserek yapmış oldukları desteklerinden dolayı da onlara çok teşekkür ediyorum” derken, belediye yetkililerini çağrıda bulundu.

 
Karaağaçspor Altyapısından profesyonel liglere giden futbolcular
Selçuk İnan Galatasaray
Ferit Cömert Gaziantep Büyükşehir Belediyespor
Erbay Eker Gaziantep Büyükşehir Belediyespor
Sabahattin Gizlen Ankaraspor
Tolga Töremiş Sivasspor
Volkan Aytekin Sivasspor
Anıl Köybaşı Yeni İskenderunspor
Anıl Şamioğlu Yeni İskenderunspor
 
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet