Skip Navigation Links

Arsuz'un Tanıtımına Bir Katkı da Bu Filmden

Arsuz’u bu filmle dünya tanıyacak!

Arsuz'un Tanıtımına Bir Katkı da Bu Filmden

Kültür Sanat   A+a-

 1991’de batan Salem Express gemisinin hikayesini anlatan MAKO adlı filminin oyuncu kadrosu, bazı sahnelerin çekimi için Arsuz’a geldi.
 
 
Gerçek bir olaydan beyazperdeye aktarılan Mısır’da dev bir prodüksiyonla çekilen filmin başrol oyuncusu Murat Yıldırım’ın yanısıra Mısırlı Menna Fadali, Sarah Elshamy ve Nahed Elsebai ile Suriyeli aktör Kosai Khauli’i barındıran kadro Uluslararası Sinema filmi için zaman kaybetmeden çekimlere Gözcüler Plajı’nda başladı.
 
 
464 kişiye mezar olan Salem Express gemisinin gerçek hikâyesini anlatan ve yönetmenliğini Mısırlı Mohamed Hesham El-Rashidy’din yaptığı sinema filmi Mısır’da ve Ortadoğu ülkelerinde gösterilecek. Vizyona gireceği ülkelerde Arsuz’a da dikkatleri çekecek olan film, ilçenin tanıtımına büyük katkı sunacak.
 
 
Filmin hikâyesi gerçekte yaşandı
 
Cidde Limanı’ndan Mısır’daki Safaga Limanı’na giden Salem Express gemisi, 1991 yılında Kızıldeniz’de battı. Gemide çoğunlukla hac görevinden dönen yolcular ve Mısırlı işçiler bulunuyordu.
 
Şiddetli rüzgar ve sağanak yağış nedeniyle kayalara çarpan gemi, 20 dakika içinde battı. Gemide bulunan toplam 464 kişi hayatını kaybetti.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet