Skip Navigation Links

20 Bin Eczane Çalışanına Müjde!

Eczacı Teknisyenleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Dağ, Türkiye’de 20 bin belgesiz üyelerine son kez belgelendirme eğitimi hakkı verildiğini açıkladı.

20 Bin Eczane Çalışanına Müjde!

Sağlık   A+a-

 İskenderun’da Akdeniz Federasyonu dernekleriyle bir araya gelen Eczacı Teknisyenleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Dağ, Türkiye’de 20 bin belgesiz üyelerine son kez belgelendirme eğitimi hakkı verildiğini açıkladı.
 
Eczacı Teknisyenleri Derneği Akdeniz Federasyonu üyesi temsilcileri İskenderun Şubesinin ev sahipliğinde kahvaltılı istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıya Eczacı Teknisyenleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Dağ, Akdeniz Federasyonu Başkanı Süleyman Kayabaşı, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Dörtyol ve Antakya Şube Başkanları katıldı.
 
İskenderun Eczacı Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik, yönetim olarak Akdeniz Federasyonu üyesi dernek temsilcilerini ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek “Akdeniz Federasyonu üye şubelerini konuk ettik, amacımız mesleki sıkıntıları dile getirmek. Öncelikle çözüm beklediğimiz sıkıntılar var, bunların çözümüyle ilgili buradayız” dedi.
 
Türkiye’de sağlıkta, eczanelerde, devlet hastanelerinde 90 bin üye arkadaşının halka hizmet sunduğunu belirten Konfederasyon Başkanı Aydın Dağ, Eczane Teknisyenlerinin Hükümetin aldığı bir karla bugün 5 yıl erken emeklilikten yararlandığını hatırlattı.
 
2007 yılında Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim, Türk Eczacılar Birliği ve Eczacı Teknisyenleri Konfederasyonunun ortak protokolü çerçevesinde 40 bin kişiye eğitim verdiklerini anımsatan Başkan Aydın Dağ “2008 yılında da ilk Eskişehir Üniversitesinde Eczacı Teknisyenleri Hizmet Yüksekokulu açıldı, bugün 18 üniversitede bölümümüz var. 2013’de de TBMM’de bir yasa çıkararak Sağlık Bakanlığı, 19 Mayıs Üniversitesi ile yapılan görüşmeler sonucunda uzaktan eğitim bir kereye mahsus eğitim verildi. Buraya 15 bin arkadaşımız müracaat etti ama 9 bin arkadaşımız bu belgeyi almaya hak kazandı” diye konuştu.
 
2003’den 2019’a kadar birçok sorun yüzünden eğitime katılmamış 20 bin üyenin bulunduğuna işaret eden Konfederasyon Başkanı Dağ, “Bunlarla ilgili çok mücadele ettik. Cumhurbaşkanımıza kadar gitti olay, son kez olmak kaydıyla dört ayrı kurumun gözetiminde belgelendirme eğitimleri yapılacak. Üniversite, eğitim boyutu, Kamu meslek yeterlilik kurumuyla beraber bu eğitimleri vereceğiz. Bizim hedefimiz 15 Ocak 2020’ye kadar bu işi bitirip eğitime başlatmak. En önemlisi de müracaat formunun başında Eczane Teknisyenleri Konfederasyonu yazacak.” Şeklinde konuştu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet