Skip Navigation Links

İzmir’de Medeniyetler Korosu Rüzgarı

“Lezzetli Kış Şöleni” etkinlikleri kapsamında İzmir Kültür Park’ta halk konseri düzenledi.

İzmir’de Medeniyetler Korosu Rüzgarı

Yerel   A+a-

Antakya Medeniyetler Korosu, “Lezzetli Kış Şöleni” etkinlikleri kapsamında İzmir Kültür Park’ta halk konseri düzenledi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve çok sayıda İzmirli katılım gösterdi.
Hatay’ın çok renkli yapısını en güzel şekilde temsil eden Antakya Medeniyetler Korosu, seslendirdiği ezgilerle İzmirlilere unutulmaz bir akşam yaşattı. İzmirliler, Hatay’ın kardeşlik ikliminin en anlamlı yansıması olan ilahileri ilgiyle dinleyerek, türkülere alkışlarıyla eşlik etti.
HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, konserin ardından anlamlı bir konuşma yaptı. Konseri izlemeye gelen İzmirli konuklara seslenen Başkan Savaş konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Zafer’in ilk işaretinin verildiği İzmir’e zaferin son işaretinin verildiği Hatay’dan kucak dolusu selamlar getirdik. Hatay bir ulu çınar gibi hangi dal kime ait bilemezsiniz tıpkı bu korodaki insanları bilemediğimiz gibi. Korodaki arkadaşlarımız samimiyetle birbirlerinin maneviyatına, ilahilerine ve türkülerine şahitlik yaptılar. Hiçbirinde sahtekarlık yoktur. Biz bu birlikteliği, saygıyı, sevgiyi ve huzuru senkronize bir şekilde tüm dünyaya haykırıyoruz. 8 yıldır komşumuzda yangın var. Ama Hatay huzur içerisinde yaşıyor. Biz şimdi bu huzuru size de emanet ettik. Bizi burada kardeş gibi ağırlayan tüm İzmirlilere ve Başkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum”
Konserin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkan Savaş’a ve Medeniyetler Korosu’na çiçek takdim edildi.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet