Skip Navigation Links

MKÜ Badminton Müsabakalarında Şampiyon Oldu

Mustafa Kemal Üniversitesi Badminton Takımı 30 Mart-2 Nisan 2011 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde düzenlenen Üniversiteler Arası 1.

Spor   A+a-

MKÜ Badminton Müsabakalarında Şampiyon Oldu

Mustafa Kemal Üniversitesi Badminton Takımı 30 Mart-2 Nisan 2011 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde düzenlenen Üniversiteler Arası 1. Lig Badminton müsabakalarında, takım halinde hiç set vermeden 1. olarak şampiyonluk kupasını kazandılar.

Ferdi müsabakalarda erkeklerde Turgut Bal 1. ve Sedat Gürsel 3. oldu. Bayanlarda ise Duygu Temiz 1. ve Funda Yalçın ikinci oldu. Başarılarından dolayı Turgut Bal ile Duygu Temiz’e altın, Funda Yalçın’a gümüş, Sedat Gürsel’e ise bronz madalya verildi.

Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder; “Gençlerimizin, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatük’ün ülkemizi kurarken koymuş olduğu o değerli ilke ve terimleri özümsemesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu gerçeğini anlaması, kavraması ve bunun bir yaşantı haline dönüştürülmesi, sonra üzerinde bulunduğumuz coğrafyada sahip olduğumuz milli ve manevi kültüre paralel bir yaşantı içerisinde sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlerde bulunulması yönündeki çalışmaları her zaman destekleriz.

Almış olduğunuz kupanın ve başarınızın yaşıtınız olan diğer gençlere ve üniversite gençliğinin tamamına örnek olacak bir başarı olduğunu düşünüyorum. Toplum içerisinde toplum yaşantısının daha ileriye götürülebilmesi için güzel örneklerin saygı içerisinde topluma tanıtılması gerekir. Bu anlamda biz de sizlerin bu güzel başarısını toplumun değişik kesimlerine tanıtarak yaşıtınız olan gençlere ve arkanızdan gelecek genç sporcu adaylarına iyi birer örnek olarak takdir edilmeniz için gerekli çalışmayı yürütecek ve sizlere gerekli desteği sağlayacağız.” dedi.

Ayrıca sporcu gençlere bu önemli başarılarını üniversitemize kazandırdıklarından dolayı, gerek idari süreçlerde destek sağlayan okulumuz Müdürü Doç. Dr. Ahmet Koç, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kırımoğlu, idari görevli arkadaşımız Mutafa Tarım gerekse takımımızın çalıştırılması konusunda destek veren Antrenörümüz Öğretim Görevlisi Ayhan Kabakçı’ya; ayrıca Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı birimine ve bu başarıda emeği geçenlere verdikleri hizmetlerden dolayı ayrıca teşekkür etti.

Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Koç: “Takımımız bir yıldır hazır haldeydi. Kampüste bulunan jimnastik salonunda çalışmalar yapıyorlardı; ama birtakım sıkıntılar mevcuttu. Rektörümüz bu konuda bize destek oldular. Sıkıntılar giderildi ve daha rahat bir çalışma ortamı oluşturuldu. Neticede Üniversitemiz Takımı bu başarıyı aldı. Rektörümüze bu konudaki destekleri için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Sporcular adına konuşan Turgut Bal ve Sedat Gürsel, bu dalda yaklaşık 3 yıldır çalıştıklarını, daha önceki senelerde hiçbir şekilde maddi ve manevi destek göremediklerini belirterek: “Bu şekilde bir destek bize ilk defa bu sene sağlandı. Malzeme açısından ilk defa bu şekilde rahat bir sene geçirdik. Okuldaki 4. senem olmasına rağmen ilk defa salonda rahat bir şekilde çalıştığımızı hatırlıyorum.” şeklinde konuştular ve çalışmalarında desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’e teşekkürlerini sundular.

Antrenörlüğünü Öğretim Görevlisi Ayhan Kabakçı’nın yaptığı Mustafa Kemal Üniversitesi Badminton Takımı; Sedat Gürsel, Turgut Bal, Zeki Biçer, Erdi Göröroğlu, Duygu Temiz, Funda Yakın, Seda Kaya ve Gönül Alvanoğlu adlı sporculardan oluşturuldu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet