Skip Navigation Links

Çolakoğlu; ‘Şeker En Tatlı Zehirdir!’

Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta iç hastalıkları ile ilgili hastalıklar ve tedavileri konuşuldu.

Çolakoğlu; ‘Şeker En Tatlı Zehirdir!’

Sağlık   A+a-

 Her Perşembe sabahı Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta iç hastalıkları ile ilgili hastalıklar ve tedavileri konuşuldu. Programın canlı yayın konuğu İskenderun Özel Gelişim Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ender Çolakoğlu, erişkin hastalıkları ile ilgili önemli bilgileri paylaştı.
Özel Gelişim Hastanesinde görevli kentin sevilen başarılı hekimlerinden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ender Çolakoğlu, şeker hastalığı, hipertansiyon, yüksek tansiyon, tiroid bezi hastalıkları, kanser, gibi hastalıklar hakkında önemli bilgiler verdi. Sadece sağlık konularının konuşulduğu söyleşi programının yapımı ve moderatörlüğünü Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı gerçekleştiriyor.
Şeker hastalığına hareketsiz yaşam, dengesiz beslenme, genetik faktörler gibi durumların neden olduğunu söyleyen Dr. Ender Çolakoğlu, şeker hastalığını da, vücuda zarar veren, birçok uzvumuzun işlevini bozan bir zehir’e benzetti.
Gazeteci Semir Yazıcı’nın sorularını samimiyetle yanıtlayan Dr. Çolakoğlu, kandaki şeker oranının fazlasının kalp, damar, göz, böbrek, beyin gibi hayati önem taşıyan organlara zarar verebileceği gibi, ayaklarda da hasara yol açabileceğini ifade etti.
Hipertansiyon ve tiroid hastalıkları tanı ve tedavisi hakkında da önemli bilgiler veren Dr. Ender Çolakoğlu, “ Hipertansiyon birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan kan basıncı yüksekliğidir. Yüksek tansiyon hastalarının tedavisi için öncelikli olarak hastaların yaşam tarzında değişiklikler yapması istenir.
Tiroit bezi, Salgıladığı hormonlar sayesinde vücuttaki birçok fonksiyonu düzenler. Eksikliği ya da fazlalığı durumunda çok ciddi rahatsızlıklara ve şikâyetlere neden olabilir. Ülkemiz gibi tiroit hastalıklarının fazla olduğu bölgelerde tiroit muayene ve taramaların yapılması hayati önem taşımaktadır.” dedi.
Kanser hastalığı hakkında da bilgiler veren Dr. Ender Çolakoğlu, “Son yıllarda kirli hava, kötü çevre ve beslenme bozukluklarının yanı sıra nikotin, tütün tüketiminin artmasına bağlı olarak, kanser hastalıklarının sayısında gözle görülür bir artma olmuştur” dedi. Erken tanı ve tedaviler için gerekli teknik alt yapı ve uzman kadro ile İskenderun Gelişim Hastanesinde görev yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Dr. Çolakoğlu, “Bu coğrafyanın bir evladı olarak Memleketimde bu onurlu hizmeti yapmaktan, bu güzel imkânlarla hastalarımıza sağlık hizmeti vermekten dolayı mutluyum, gururluyum” dedi.
Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet