Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Belediye Başkanı İbrahim Gül'den bir müjde daha...

'Belen Metal Sanayi Sitesi için, canla başla çalışacağım'

Belediye Başkanı İbrahim Gül'den bir müjde daha...

Belen   A+a-

 Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, Hatay Metal Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Abdullah Zorlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Oto Tamirciler Oda Başkanı Nizar Hayzaran, Belediye Başkanı İbrahim Gül'ü makamında ziyaret ederek, kuruluş çalışması devam eden Hatay Metal Sanayi Sitesi üzerine istişarede bulunmalarının ardından, Belediye Başkanı İbrahim Gül'ün talebi üzerine, Hatay Metal Sanayi Sitesi'nin isminin, Belen Metal Sanayi Sitesi olarak değiştirileceğin sözünü aldı.
Hatay Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, muhtelif sanayi alanlarında imalat ve tamirat faaliyet yürüten 107 esnafın işyeri ölçeklerinin büyümesi nedeniyle, 2014 yılında, Belen ilçemiz sınırları içerisinde olan ve Bakras mahallesinde bulunan, 98 adetten oluşan toplam 188.648 m² arsayı satın almasıyla başlayan süreçte büyük bir yol kat eden, Çevre ve Şehircilik Bakanı sayın Murat Kurum'un, Hatay valisi sayın Rahmi Doğan'ın, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ'ın ve Belen Belediye Meclisinden, söz konusu arazinin sanayi amaçlı olarak kullanılması konusunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ‘‘kamu yararı kararı’’ talep edilmesi hususunda karar alınmasıyla her konuda desteğini esirgemeyeceğini dile getiren Belediye Başkanı İbrahim Gül'ün, katkıları ile, Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, Hatay Metal Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Abdullah Zorlu ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle yaptığı görüşmelerin neticesinde, dernek başkanı ve yönetiminden yapılacak ilk genel kurulda derneğin adının, Belen Metal Sanayi Sitesi olarak değiştirilme sözünü aldı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı İbrahim Gül; "HESOB Başkanımız sayın Abdulkadir Teksöz, Hatay Metal Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanımız Abdullah Zorlu ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bu güzel projenin bir an önce hayata geçirilmesi adına elimizden gelenin fazlasın yapmak zorundayız. Esnafımız ekonomimizin can damarı, onlar üretecek ki bizler daha ferah bir ülkede yaşayalım. Bu bağlamda sayın başkanlarıma bu güzel proje isminin Belen Metal Sanayi Sitesi olarak değiştirilme isteğimi geri çevirmedikleri için şahsım adına teşekkürlerimi sunuyor, Belen Metal Sanayi Sitesinin bacasının tütmesi için, canla başla çalışacağımın sözünü veriyorum. İfadelerini kullandı.
Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz ve Hatay Metal Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Abdullah Zorlu'da; "Bu güzel projemizin hayata geçirilme aşamasında çok büyük bir destekle ilerlememiz, bize mutluluk veriyor. Bakanlarımızdan, Milletvekillerimizden, Hatay Valimizden, Büyükşehir Belediye Başkanımızdan, kurum müdürlerimizden, sayın İbrahim Gül'den ve adını sayamadığım bir çok arkadaşlarımızdan aldığımız destekle çalışmalarımız devam ediyoruz. 107 esnafımızın yaklaşık 500 m² alanlarda çalışma ortamı sağlayacak olan bu projenin hayata geçirilmesiyle, ülke ekonomimize büyük bir katkı sağlayacağız." İfadelerini kullandılar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar