Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sinan Meydan 14 Aralıkta Hatay'da

ADD Dörtyol Şubesi Milli Mücadelede İlk Kurşunun 101. yıl dönümü kutlamaları yaklaşırken oldukça önemli bir konferansa imza atıyor.

Sinan Meydan 14 Aralıkta Hatay'da

Dörtyol   A+a-

 Atatürkçü Düşünce Derneği Dörtyol Şubesi 19 Aralık 2019 tarihinde Milli Mücadelede İlk Kurşunun 101. yıl dönümü kutlamaları yaklaşırken oldukça önemli bir konferansa imza atıyor.
Kitaplarında ağırlıklı olarak Mustafa Kemal'in hayatı, tarih ve dil çalışmaları ve Cumhuriyet tarihi gibi konuları işlemekte olan Türk tarihçi ve yazar Sinan Meydan, Atatürkçü Düşünce Derneği Dörtyol Şubesinin konuğu olarak tarihi bilgi ve birikimini hemşerilerimizle paylaşacak.
14 Aralık 2019 Cumartesi günü saat 19;30'da Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda Milli Mücadelede İlkkurşun ve Atatürk üzerine bir söyleşi yapacak olan Sinan Meydan, 1997 yılından beri Eski Türk Tarihi, Atatürk ve Cumhuriyet tarihi üzerine araştırmalar yapmakta .
Sinan Meydan, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkiye Cumhuriyeti Tarih Ana bilim Dalında yüksek lisans yapmıştır. Kitaplarında ağırlıklı olarak Atatürk'ün hayatı, tarih ve dil çalışmaları ve Cumhuriyet tarihini incelemiştir. Bir ara yakın tarih dersleri de veren Sinan Meydan yaygın basında köşe yazarlığı da yapmaktadır.
Atatürkçü Düşünce Derneği Dörtyol Şubesi Yönetimi adına bir açıklama yapan Şube Başkanı Özgür Çınar; "Bağımsızlık, en önde gelen Atatürk ilkesidir. Millî Mücadele adını verdiğimiz büyük olay, her şeyden önce bu ilkenin gerçekleşmesi için yapılmış, sonunda başarıya ulaşmıştır. Çünkü esas olan, bağımsızlığına kastedilen Türk milletinin saygın ve şerefli bir millet olarak yaşaması idi; bu esas da ancak milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla sağlanabilirdi. Bu nedenle Millî Mücadele’nin parolası, "Ya bağımsızlık ya ölüm!" olmuştu. Özellikle Milli Mücadele yılları ve Atatürk konusunda derin bilgisi olan Sayın Sinan Meydan'ı 19 Aralık 2019 tarihinden önce Milli Mücadele'nin ilk kıvılcımının yakıldığı, Milli Mücadele'nin İlk kurşununun atıldığı Dörtyol'a getirmek bu açıdan önemliydi. Milli Mücadelenin atılışının 101. yıl dönümü kutlamaları için yapılan etkinliklere Atatürkçü Düşünce Derneği Dörtyol Şubesi olarak bizde katkı sunmak istedik. 14 Aralık 2019 Cumartesi günü saat 19;30'da Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasında sayın Sinan Meydan'ın konuşmacı olarak katılacağı; Milli Mücadelede İlkkurşun ve Atatürk konulu konferansımıza tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz." dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar