Skip Navigation Links

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Bedensel Engelliler Badminton Müsabakası

Mustafa Kemal Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Bedensel Engelliler Badminton Müsabakaları MKÜ kapalı spor salonunda başladı.

Spor   A+a-

Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Bedensel Engelliler Badminton Müsabakası
 
Mustafa Kemal Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Bedensel Engelliler Badminton Müsabakaları MKÜ kapalı spor salonunda başladı.
MKÜ Folklor ekibinin yaptığı gösterinin ardından, 16 ayrı ilden gelen ve toplamda 120 sporcunun katıldığı müsabaka Milli Sporcular Emine Seçkin ve Avni Kertmen’ in açılış maçı ile başladı.
Bedensel Engelliler Federasyonu As Başkanı Hüseyin Ataşer’in açılış konuşmasıyla başlayan turnuvada Ataşer: Yıllardır Bedensel Engelli Sporcuları Üniversitelerle birleştirme konusunda çalışmalarımız vardı. Bu çalışmalar bu gün hayat buldu. Bu konuda bize hassasiyet gösteren MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’e ve BESYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Koç’a çok teşekkür eder, tüm katılan sporcu arkadaşlarıma başarılar dilerim.
Daha sonra kürsüye gelen BESYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Koç, Beden Eğitimi ve Yüksekokulu olarak Üniversitemizin yönetiminin bize vermiş olduğu sınırsız destek ile tesis ve alt yapı açısından Ülkemizdeki sayılı Yüksekokullardan bir tanesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye’ de ilk kez bir Üniversite ev sahipliğinde düzenlenen bu turnuvaya katılımcı sayısı geçen yıla göre %100 artmıştır. Bu sayı Mustafa Kemal Üniversitesi olarak bizi son derece memnun etmiştir. Yine geçen yıl ilk kez Üniversitemiz-Federasyon işbirliği ile Tekerlekli Sandalye Basketbol bölgesel turnuvası düzenledik. Bununla beraber 100 öğrencimize Tekerlekli Sandalye Antrenörlük kursu düzenlenmesini sağladık. Müsabakaların heyecanlı ve çekişmeli ama centilmenlik kuralları içerisinde geçmesini diliyorum, diyerek sözlerini tamamladı.
Son olarak kürsüye gelen MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder; “Günümüzde sporun kitlelere yaygınlaştırılması ve her vatandaşa spor hizmetinin götürülme isteği, gelişmiş ülkelerin temel hedefleri arasında yer almaktadır. Bu duruma paralel olarak Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun temel görevlerinden biri de ayrım gözetmeden toplumda tüm bireylere hizmet etmektedir. Bu vesileyle bedensel yetersizliğe sahip bireylerin sosyal yaşam alanlarını genişletilerek, toplumla uyumlu olmasını sağlamalıyız. Bu nedenle gerek normal gelişim gösteren, gerekse de özel gereksinime ihtiyaç duyan çeşitli yetersizlikleri olan bireylere, spor hizmet ve faaliyetlerinin eşit ve dengeli olarak ulaştırılması gerekmektedir. Bu maksat ve görev bilinci içerisinde Mustafa Kemal Üniversitesi olarak her zaman özel gereksinime sahip vatandaşlarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Geçtiğimiz Kasım ayında Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı ile bir turnuva düzenlemiştik. Bu turnuvaya Bölgesel Liglerde mücadele eden 8 takım katılmış ve katılımcıların her türlü ihtiyaçları Üniversitemizce karşılanmıştır. Türkiye’ de ilk kez bir Üniversite; hem Bedensel engelli Tekerlekli Sandalye Basketbol Sporuna kapısını aralamış hem de turnuvaya katılarak dereceye giren takımlara ödüller dağıtılmıştır. Sizlerin bu güzel başarısını toplumun değişik kesimlerine tanıtarak yaşıtınız olan gençlere ve arkanızdan gelecek genç sporcu adaylarına iyi birer örnek olarak takdir edilmeniz için gerekli çalışmayı yürütecek ve sizlere gerekli desteği sağlayacağız.”dedi.
 
Katkı ve desteklerinden dolayı MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’e, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Mehmet Gülpınar adına, As Başkan Hüseyin Ataşer plaket takdim etti. Ayrıca Rektör Güder’e Milli Badminton Şampiyonu Avni Kertmen tarafından da Tüy Topu adı da verilen Badminton topu armağan edildi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet