Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Rektör Dereli Türkiye’de İlk 4’te!

207 üniversitenin rektörleri bir açıdan değerlendirilmiş.

Rektör Dereli Türkiye’de İlk 4’te!

Gündem   A+a-

207 üniversitenin rektörlerinin bireysel akademik performansı; yapmış oldukları yayınlar, h-indeks sayısı ve yayınlarına yapılmış olan atıflara göre değerlendirildi. Değerlendirme neticesine göre, toplam 72 uluslararası yayınına yaklaşık 1300 atıf yapılan ve h-indeksi 21 olan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, en yüksek akademik performans grubunda yer aldı.
 
HaberTürk TV Kanalı’nda dün gece yayınlanan programa konuk olarak katılan ÜNİAR (Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı) Direktörü Prof. Dr. Engin KARADAĞ, Türkiye’deki 207 Üniversite Rektörü’nün akademik performansları ile ilgili istatistikleri açıkladı.
 
Yapılan çalışmada, 207 üniversitenin rektörlerinin bireysel akademik performansı; yapmış oldukları yayınlar, h-indeks sayısı ve yayınlarına yapılmış olan atıflara göre değerlendirildi. Değerlendirme neticesine göre, toplam 72 uluslararası yayınına yaklaşık 1300 atıf yapılan ve h-indeksi 21olan (21 yayını 21’in üzerinde atıf alan) İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, en yüksek akademik performans grubunda yer aldı.
 
İstatistikleri incelendiğinde; başarılı çalışmalara imza atan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ’nin, ilk günden bu yana gösterdiği performansla, bir yandan İSTE’yi Türkiye’nin saygın üniversiteleri arasında iyi sıralara getirmeyi başarırken, diğer yandan da, bireysel akademik performansı ile Türkiye’de 4.cü sırada olduğu görülüyor.
 
HaberTürk TV Kanalı’nda yayınlanan programda, rektörlerin akademik performansı ile öğrenci memnuniyeti arasında güçlü bir ilişki olduğu da vurgulandı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar